Ziraat Odası seçimlerinde heyecan dorukta!

Hizmete açtığı modern ve görkemli binasıyla Türkiye çapında ses getiren Karacabey Ziraat Odası’nda 30 Aralık 2018 tarihinde yapılan delege seçimlerinin ardından, gözler 10 Şubat’taki Genel Kurul’a çevrildi. Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Karacabey Ziraat Odası Genel Kurulu seçimlerinde sayılı günler kala heyecan adeta doruğa tırmandı. Ziraat Odası’nın yeni meclisini belirleyecek olan seçimlerin, 10 Şubat 2019 Pazar günü saat 10.30’da Oda’nın 2 No’lu Toplantı Salonu’nda yapılacağı bildirildi. Genel Kurul’da şu an için 2 aday başkanlık için yarışacak.
Kıran karana geçmesi beklenen seçimde Ziraat Odası’nın mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve Küçükkaraağaç Mahalle Delegesi Erhan Erdem, bir dönem daha bu görevi sürdürmek için başkanlığa yeniden aday olacak. Erdem, her ne kadar şu ana kadar adaylığı ile ilgili açıklama yapmasa da, aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra, daha önce Ziraat Odası başkanlığı için adaylığını duyuran Emirsultan Mahalle Delegesi Fatih Oruç’unda seçimlere iddialı hazırlandığı belirtildi.
Çekişmeli geçmesi beklenen genel kurulda 85 delege, 4 yıl süreyle görev yapacak olan yeni dönem Karacabey Ziraat Odası’nın meclisini belirleyecek. Heyecanlı seçime 2 gün kala her iki aday da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Seçim öncesi başkanlığa aday olan Fatih Oruç, seçilmesi halinde çiftçiler için gerçekleştireceği vaatleri kamuoyuyla paylaştı. Çiftçiye hizmetten başka bir düşüncesinin olmadığını vurgulayan Oruç, “Bu değerli kurumu basamak olarak kullanarak, başka koltuk sevdalarına kapılmayacağıma söz veriyorum.” dedi.
Bu kapsamda dün yazılı bir basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkan Adayı ve Emirsultan Mahalle Delegesi Fatih Oruç, delegelere güvendiklerini ve gerçekleşecek olan seçimlerin başta ilçe çiftçileri olmak üzere, tüm Karacabey’e hayırlı olmasını diledi.
İyi niyetlerle yola çıktıklarını ve çiftçiye hizmetten başka bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Oruç, “Göreve gelmem halinde bu değerli kurumu basamak olarak kullanarak, başka koltuk sevdalarına kapılmayacağıma dair söz veriyorum.” dedi.
Seçilmesi halinde çiftçiler için gerçekleştireceği vaatleri de sıralayan Oruç, şunları kaydetti: “Kulaktan dolma edindiğimiz bilgilere göre, Ziraat Odamızın yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğunu öğrendik. Ben bu borcu 2 yıl içinde ödeme sözü veriyorum. Bunu nasıl yapacağımı da genel kurulda açıklayacağım. Çiftçimiz, başta tek taraflı sözleşmeler olmak üzere, birçok konuda hukuki sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Odamız üyesi çiftçilerimizi yaşayacakları hukuki sorunlara karşı bilinçlendirecek ve hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Ziraat Odamızın yeni hizmet binasının uzaklığından yakınan ve bir çoğu bayan olmak üzere birçok çiftçimiz için ilçe merkezinde satış tanzim mağazası açarak, tohum ve ilaç satışı yapmayı düşünüyoruz. Seçilmemiz halinde bu konuda çalışmalara hemen başlayacağız. Seçimden seçime değil, yılda en az 4 kez köy muhtarlarımız ve delegelerimizle bir araya gelerek, kırsal mahallelerimizdeki sorunları dinleyeceğiz ve çözüm yollarını arayacağız. Yine kurumumuz bünyesinde görevli ziraat mühendisi personelimiz masada oturarak değil, sürekli sahada kalarak hizmet verecek. Karacabey’in en güçlü sivil toplum örgütü olan Ziraat Odamızda, ben ve çalışma arkadaşlarımın çiftçiye hizmetten başka bir düşüncemiz yoktur. Bu nedenle çiftçilerimizin hak ve hukukunu koruyup, kollamak için elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Ayrıca, hiçbir şekilde bu değerli kurumu basamak olarak kullanıp, başka koltuk sevdalarına kapılmayacağız. Yukarıda saydıklarımızı görev süremiz boyunca mutlaka gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimize bunun sözünü veriyoruz.”
Fatih Oruç son olarak, bu zamana değin yaptıkları saha çalışmalarında delegelerden çok güzel yaklaşımlar aldıklarını belirterek, “İlgilerinden dolayı çiftçilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.