İlçemizde Spor Kulüpleri bilgilendirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı 26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu gereği il ve ilçelerde faaliyet gösteren spor kulüplerinin işleyişleri hususunda yapılan değişiklikleri anlatmak, spor kulüplerini bilgilendirmek maksadıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sicil Lisans Şube Müdürlüğü tarafından Karacabey Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu:nda bilgilendirme eğitimi-semineri düzenledi.
Seminer; Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süheyil Ayhan Sağlam , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sicil Lisans Şube Müdürü Ali Osman Yüce , Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da faaliyet gösteren spor kulübü temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
Yeni Kanunun spor kulüplerinin işleyişi kolaylaştıracağını ve kanunla güvence altına alarak daha sağlam ve güvenilir bir statü kazandırdığını vurgulayan spor eğitim uzmanları yaptıkları sunumdan sonra akıllarda kalan tereddütleri gidermek adına soru-cevap kısmında katılımcıları bilgilendirdi. Seminerde ayrıca; spor kulüplerinin isim ve tüzük değişikliklerini 26 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlaması, tamamlamayan kulüplerin feshedileceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.