Karacabey’e yatırımlar tam gaz

Bakan Karaismailoğlu’ndan Bursa’daki açılışlarda Karacabey vurgusu

• Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa’da katıldığı “Karayolu Yatırımları Toplu Açılış Töreni” ve TEKNOSAB Kavşağı Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Karacabey’e sık sık vurgu yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa’da katıldığı ‘Karayolu Yatırımları Toplu Açılış Töreni” ve TEKNOSAB Kavşağı Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Karacabey’e sık sık vurgu yaptı.

Bakan Karaismailoğlu’nun katıldığı programa; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve AK Parti Bursa milletvekilleri de eşlik etti. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da katıldığı program sonrasında Özkan, Karaismailoğlu ile görüşme imkânı da buldu.

Hızlı ve güvenli ulaşım

Açılış töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Karacabey ilçesinin Yeniköy’e ve Marmara sahiline ulaşımını sağlayan Karacabey Bayramdere Yeniköy’e uzanan yolun 11 km’lik Taşlık ve Ekmekçi köyleri kesiminde genişletme çalışması yaptık. Boğaz Mahallesinde çevre yolunu inşa ettik. Karacabey Bayramdere Yeniköy yolunun toplam 12 km’lik kesiminde yapılan çalışmalar ile trafiğin daha hızlı ve güvenli ulaşımını tesis etmiş oluyoruz. Boğazköy içerisinden geçen yolun yerleşim dışına alınmasıyla da can ve mal güvenliği memnuniyetini artırmış olduk” dedi.

Yatırımlara devam

Karaismailoğlu konuşmasında, “Durmak yok yola devam diyoruz. Türkiye yüzyılına uygun, 2053 ulaştırma ve lojistik planı kapsamında yatırımlarımızı güçlü bir kararlılıkla hem ülke çapında hem de tabi ki Bursa’mızda sürdürmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, yapım çalışmaları başlatılan Bursa-Karacabey devlet yolu ayrımı, Zeytinbağ yolu ve TEKNOSAB kavşağı ile Bursa Teknoloji ve Sanayi Bölgesinin İstanbul – İzmir yoluna ve Karacabey devlet yoluna yüksek standartlı bağlantısını sağlayacağız. 10.5 km uzunluğundaki Bursa-Karacabey devlet yolu ayrımı ve Zeytinbağ yolunu çift şeritli bölünmüş yol standardında inşa edeceğiz. 6 adet kavşakla yol bağlantısını sağlayacağız. Otoyol bağlantısını ise 1.3 km uzunluğunda 2×2 şeritli bütün ve sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol ve 4.2 km kavşak kolu ile sağlamış olacağız. Projeyle, özellikle ağır taşıt trafiğine hizmet edecek yolda, trafik güvenliği ve can ve mal güvenliği sağlanacak. TEKNOSAB projesi kapsamında yer alan sanayi tesislerinden otoyola ve Bursa-Karacabey devlet yoluna yüksek standartlı ve konforlu hizmet vermiş olacağız. Bu düşüncelerle hem açılışını yaptığımız yollarımızın hem de temelini attığımız TEKNOSAB kavşağının başta Bursa olmak üzere ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.