Karacabey’in çehresi yatırımlarla değişiyor

• Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, özellikle son yıllarda gerçekleşen yatırımların etkisiyle büyük bir dönüşüme sahne olan Karacabey’in ülke çapında yeni bir çekim noktası haline geldiğine işaret ederek, 3T vizyonu çerçevesinde “2023 yılında da durmak yola devam” mesajını verdi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, özellikle son yıllarda gerçekleşen altyapı, tarım, turizm, ulaşım, sanayi ve spor yatırımlarıyla büyük bir dönüşüme sahne olan Karacabey’in, ülke çapında yeni bir çekim noktası haline geldiğine vurgu yaptı.

Geride bıraktığımız 2022 yılının Karacabey açısından yatırımlarla dolu bir yıl olduğuna dikkat çeken Özkan, “Merkezi yatırımlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi yatırımları ve Karacabey Belediyesi’nin yatırımları ile kentimiz adeta altın çağını yaşıyor. Karacabey’in 100 yılda alamadığı yatırımlar, ne mutlu ki bizim dönemimize nasip oldu” dedi.

Başkan Özkan, 3T vizyonu çerçevesinde “2023 yılında da durmak yola devam” mesajını verdi.

Geleceğin şehri inşa ediliyor

“2014’te göreve geldiğimizde 3T (Tarım, Turizm ve Teknoloji) vizyonunu belirlemiştik. Bu doğrultuda da şehrimizin geleceğini inşa etmeyi sürdürüyoruz” diyen Özkan, “Altyapı, ulaşım, turizm, kültür-sanat, spor ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda çok sayıda projeye imza attık. Şehrimizde çok uzun yıllardır kronik sorun hale gelen altyapı sorununa neşteri vurduk ve içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, havai elektrik hatlarının yer altına alınması, arıtma tesisi gibi hamlelerle tüm altyapı sorunlarını kökten çözüyoruz. Tabiri caizse yeniden bir şehir kuruluyor. Karacabey’in geçmişten bu yana süregelen ‘üretim merkezi’ potansiyeli, İstanbul-İzmir otoyolunun bağlantı noktasında yer alması, limanlara yakınlığı, hızlı trene ev sahipliği yapacak olması, ülkemizin iki önemli metropolüne en fazla 2 saatlik mesafede oluşu, Türkiye’nin en modern defne işleme tesisini bünyesinde barındırması, TEKNOSAB avantajı ve dünya devi markaların yatırımları dikkate alındığında, Karacabey her geçen gün daha da kalkınıp gelişiyor. Aynı şekilde, çok uzun yıllardır hayal olan Gölecik ve Yeşildere barajlarının yapımı da devam ediyor. Dolayısıyla tüm çalışmalar tamamlandığında Karacabey, 100 yıllık rüyasına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Karacabey’e yakışır hizmetler

“Sosyal donatı alanlarını geliştirmeye devam ediyoruz” diyen Başkan Özkan, “Mevcut parklar yenilendi, yenilerini ekleniyor. Ayrıca ‘sportif kent’ hedefi doğrultusunda çalışmalarımız da hızla sürerken, bu alanda yatırımlarımız da kararlı bir şekilde devam ediyor. Yine Büyük Şehir Belediyesi’nin marifetiyle kültür merkezimiz, gasilhane ve yeni itfaiye binası inşaatları hızla devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle spor salonu inşaatımız sonlandı. Gençlik Merkezinde de son aşamaya geldik. Çok kısa bir sürede hayata geçirilecek yeni projelerle Karacabey’e değer katmayı hedefliyoruz. Vizyon belediyeciliği anlayışıyla, Karacabey’de yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını arttırmaya devam ediyoruz. Karacabey’e yakışır hizmetler hizmetlerimiz 2023 yılında da aynı hızla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.