AYHAN TAYFUR SESLERİ YÜKSELDİ!

Karacabey’de “Millet İttifakı” nedeniyle uzayan pazarlıklarda son aşamaya gelindi.
31 Mart’taki yerel seçimler nedeniyle CHP ile İYİ Parti arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlandı. Buna göre, İyi Parti adayı öncülüğünde girilecek seçimlerdeki başkan adayının yarın açıklanması bekleniyor.
İYİ Parti, bir hayli iddialı hazırlandığı yerel seçimlere, CHP tabanının da sıcak bakabileceği bütünleştirici bir isimle girmek istiyor.
İnce eleyip sık dokuyan İl yöneticileri Karacabey’deki tüm araştırmalarda açık ara önde görünen İYİ Parti’nin kurucu başkanı, emekli öğretmen Ayhan Tayfur isminin değerlendirildiğini dillendiriyor.
Görünen o ki, kamuoyunun on gündür tedirginlik içinde beklediği başkan adayı isminin açıklanmasında heyecan doruğa tırmandı.
AK Parti’yi de yakından ilgilendiren açıklamanın neler getireceğini ve neler götüreceğini bekleyip göreceğiz.
CHP ile İYİ Parti arasında yapılan ittifak nedeniyle yarın açıklanması beklenen Ayhan Tayfur isminin siyaset kulislerinde en isabetli bir karar olacağı şeklinde konuşmalar başladı.
*****
TANRIVERDİ’YE ÖVGÜ!
Karacabey’de 31 Mart’taki yerel seçimler nedeniyle aylardır sürdürülen “Millet İttifakı” çalışmalarında sona gelinmesi üzerine CHP Belediye Başkanı Adayı Murat Tanrıverdi dün bir açıklama yaptı.
Tanrıverdi’nin, olgunluk ve tutarlılık örneği sergileyen açıklaması sosyal medyada büyük övgü topladı.
Murat Tanrıverdi’nin, CHP’deki başkan adaylığı sürecinin sona erdiğini anlatılan açıklama kaşarlaşmış siyasetçiler için ders niteliğinde.
Murat Tanrıverdi’nin şapka çıkarılması gereken açıklamasını bir kez daha paylaşıyorum:
“Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında yapılan, 2019 Yerel Seçimlerine ilişkin “Millet İttifakı” görüşmeleri neticesinde, Karacabey’de İYİ Parti’nin adayı ile seçime girilmesi yönünde karara varılmıştır. Bu karar bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığımızca tarafıma bildirilmiştir. Bu anlamda, parti meclisimiz tarafından yaklaşık 2 ay önce resmi olarak açıklanan Karacabey Belediye Başkan adaylığım da son bulmuştur.
Merak edenler için şunu da belirteyim: Cumhuriyet Halk Partisi’ne asla ve asla kızgın ve küskün değilim. Yaklaşan yerel seçimlerde, bir yerel medya organında yer alan, başka bir siyasi partiden aday olacağım yönündeki çıkan haberler tamamıyla asılsızdır.
Benim böyle bir arayışa girişmeyeceğimi tanıyanlar çok iyi bilir. Bu yönde bir teklif gelmiş olsa bile geri çevireceğimin çok iyi bilinmesini isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurumdur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.