Ziraat Odası “Otoyol” komisyonu kurdu

Karacabey Ziraat Odası tarafından “Otoyol Güzergah İnceleme Komisyonu” kuruldu. Projenin tarım alanlarına etkilerini araştıracak olan komisyon, bu şekilde elde edeceği bilgileri ilçe halkına sunacak.
            Ziraat Odası’nda dün konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Başkan Hasan Karahasanoğlu, Meclis Başkanı Nuri Karaca ve yöneticiler, Otoyol projesinin tarım arazileri ile su kaynaklarına zarar vermesi gerektiğini belirtti.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca “İlk olarak olmazsa olmazımız tarım alanlarının durumudur. Kurduğumuz komisyon ile otoyol projesinin yararları ve zararlarını araştıracağız. Elde edeceğimiz bilgilerle halkımızın nabzını yoklayacağız.
            Projenin tarım arazilerine zarar vermemesi ön koşulumuzdur. İlçemizde faaliyetini sürdüren 14 salça ve konserve fabrikası, üretiminin yüzde 80’inini bölgemizden sağlıyor. Bu ürünlerin ihracatında sıkıntıların olmamasını istiyoruz.
Tarımı yok edecek sanayileşmeye karşıyız
Otoyol güzergahı, tarım arazilerini en az şekilde etkilemelidir. Ancak şu an ki görünüş sanayileşmeye büyük çapta yol açacaktır. Ülkenin tarım potansiyeli ve hacmi olarak ilk beşte yer alan Karacabey’in sanayileşmesine karşıyız.
            Geçmişte kötü sonuçlarla karşılaşan Gebze, Çorlu, Çerkezköy ve Dilovası gibi bölgelere benzemeyelim. Unutmayın ki bu bölgelerde yoğun sanayi nedeniyle her beş kişiden biri kanserle mücadele etmek zorunda kalmıştır” dedi.            Hasan Karahasanoğlu başkanlığında kurulan komisyonda, her üye projeden etkilenen bölgelerinde araştırma yapacak. Buna göre “Otoyol Güzergah İnceleme Komisyonu”nda şu isimler bulunuyor; Nuri Karaca, Özkan Gülderen (Ziraat Mühendisi), Recep Karasakal (Harmanlı Köyü), A. İhsan Evrensekizli (Merkez Karatopraklar), Ferruh Artan (Merkez Karatopraklar), Şahin Ayran (Merkez Bayıraltı), Mustafa Şenter (Seyran Köyü), Halil Mutlu (Canbaz Köyü). (Gönü ve Yolağzı köylerinden de temsilci alınacak.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.