Ziraat Odası müjdeli haberlerle hizmete girdi!

Erhan Erdem başkanlığındaki Karacabey Ziraat Odası’nın ilçe halkına ve çiftçiye kazandırdığı yeni hizmet binasının açılış töreni Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımlarıyla geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. Görkemli açılışta Bakan Pakdemirli Karacabey ve bölge çiftçisi adına müjdeli haberler verdi. İlk olarak “Karacabey’e Orman İşletme Müdürlüğü hayırlı olsun” diyen Pakdemirli, ikinci müjde olarak Çiftçi Kayıt Sistemi’nin (ÇKS) tarla ve ürün kontrollerinin yapıldığı ilk pilot bölge olan Aydın’dan sonra Bursa’da da uygulanacağını duyurdu. Bakan Pakdemirli, son olarak da bölge çiftçisinin pancar ürünündeki polar sorununa dikkat çekerek, “Pancarda poları 12’ye sabitlemek için çalışma başlatacağız. Yaptığımız hesaplara göre bu mümkündür.” açıklamasını yaptı.
Erhan Erdem Başkanlığındaki Karacabey Ziraat Odası yeni hizmet binası açılış programına; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Darcan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Efkan Ala, Osman Mestan, Zafer Işık, Refik Özen, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarımsal Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü Tarık Tezel, KTSO Başkanı Naci Güncü, KTB Başkanı Murad Bertan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, Buski Şube Müdürü Hakan Kaya, Bursa ilçeleri Ziraat Odası Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler ve ilçe halkı katılım sağladı.
“Bu gurur çiftçimizin ve tüm Karacabeyliler’in”
Programın açılış konuşmasını yapan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem sözlerine başlamadan önce meclis üyelerini ve personelini yanına çağırarak, bir bütün olduklarını vurgu yaptı. Erdem konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Karacabey halkının ve çiftçilerimizin el ele verip, Ziraat Odası Meclisi’nin de aynı elle onlara bağlı kalması ile yeni binamız inşa edildi. Bu gurur tüm Karacabey’lilerindir. Meclis arkadaşlarım ile birlikte çiftçimize layık olmaya gayret ettik. Meclis arkadaşlarımla beraber ve özveriyle gece gündüz çalışan oda personelimin de katkılarıyla yeni binamızı hizmete açacak olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu nedenle meclisime ve Oda personelime teşekkürü borç bilirim. Ayrıca, hizmet binamızın yapımında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Karacabey Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası halkımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.
“Karacabey Orman İşletme Müdürlüğü hayırlı olsun”
Karacabey Ziraat Odası yeni hizmet binasının açılış programında konuşan Bakan Pakdemirli, verdiği müjdeli haberlerle Karacabeylileri ve çiftçileri sevindirdi Pakdemirli, “Sözlerime başlarken bir tane müjde vereyim. Diğerlerini de konuşmamın sonunda vereyim. 85 mahallesi arasında 18 orman köyü bulunan Karacabey’e Orman İşletme Müdürlüğü hayırlı, uğurlu olsun. Bende sizlerin arasından çıkmış bir çiftçi kardeşiniz olarak 81 ili dolaşıyoruz. Bu dolaşmalar sırasında gördüm ki ufacık problemler Ankara’ya varmadan dağ gibi oluyor. Bizim daha çok sahada bulunmamız gerekiyor. Bir kere daha çok vatandaşa, üreticiye dokunuyor olmamız lazım. Tarım politikalarını yazarken danışmanlara ihtiyacımız yok. ‘En büyük danışmanlarımız bizim köylümüz, çiftçimiz’ diyerek illerimizi dolaşmaya başladık.” dedi.
“Poların 12’ye sabitlenmesi mümkün”
Pancarda poların 12’ye sabitlenmesi ile ilgili taleplerin olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, “Eğer poları biz 12’ye sabitleyebilirsek üretim artar gibi gözüküyor. Üretim arttırabilecek olursak ve poları 12’ye sabitleyebilirsek şehir dışından gelen ürünlerde gelmemiş olacak. Gelirken bir kara kalem hesabı yaptık. Karı, zararı ile üç aşağı beş yukarı bu iş olur dedik. Çalışma yaptıktan sonra bununla ilgili müjdeyi veririz. Bu iş mümkün görünüyor.” diye konuştu.
“ÇKS işini Ziraat Odalarına devredeceğiz”
Sivil toplumun gelişmesi için odaların daha faydalı olması gerektiğine vurgu yapan Pakdemirli, “Daha çok tüketiciye dokunmak lazım. Bizim ilçe müdürlüklerimizin daha aktif sahaya inmeleri gerekiyor. Her gün üreticilere ‘Bir şeye ihtiyacınız var mı?’ demeliler. Bizim ilçe müdürlüklerimiz de ÇKS kayıtlarından dolayı çok yoğunlar. O zaman bu ÇKS kayıtlarını da yavaş yavaş sivil topluma devretmemiz lazım. Bununla ilgili Aydın’da bir pilot proje başlatmıştık, 2. pilot bölgeyi de Bursa yapalım diyoruz.” dedi.
Bursa’ya son 16 yılda 1.4 milyar hibe verildiğini kaydeden Pakdemirli, “Orman ve su alanlarında 3.4 milyar yatırım yapmışız. Bunları tek tek saymayacağım ama yapılanlar büyük işler. Gelinen nokta büyük ama ödevimiz de büyük. Ödev nedir? 20 yılda Türkiye’yi yüzde 50 daha fazla gıda üretir vaziyete getirmemiz lazım. Hepimiz daha verimli olmanın yollarını arayacağız. Devlet olarak bizler sizin önünüzü açmanın yollarını arayacağız.” şeklinde konuştu.
“Buzdolabını dolduran da sizlersiniz”
Son dönemde enflasyonla mücadele edildiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, “Bende aranızdan çıkan bir kardeşiniz olduğu için biliyorum. Çiftçi çok çalışır, az kazanır. Bu maalesef böyle. Bunun genel kanunu böyle. Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından sonra gübre, yem, ilaç fiyatlarınız arttı. Bunların hepsini biliyoruz. Bunları üreten üreticinin hepsinin üzerinde baskı kuruyoruz. ‘Döviz şimdi geriye geldi hadi bakalım bunları biraz daha geriye düşürün’ diyoruz. Olmazsa olmazımız Türkiye’nin üretimidir. Bir ülkede tarım bana göre savunma kadar önemlidir. Her şeyiniz olabilir, uçak, roketleriniz hatta uzay mekiğiniz olabilir ama buzdolabınız boşsa bunun bir anlamı yok. Buzdolabını dolduran da sizlersiniz. Bu anlamda inşallah 2019 çok daha verimli ve bereketli yıl olacaktır. Bu binanın açılışı da hayırlı olsun” dedi.

Programda ayrıca, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da birer konuşma yaparak, Karacabey’in Bursa için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
“Üreticilere Başkan Özkan’dan müjdeli haber”
Belediye Başkanı Ali Özkan da konuşmasında Karacabey’deki bir salça fabrikasının kapasitesini iki katına çıkaracağının müjdesini verdi. Karacabey’in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu dile getiren Özkan, “Türkiye’nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40’ı ilçemizin verimli topraklarında kaliteli bir şekilde yetiştirilmektedir.
Bunun yanında Karacabey’imiz tohumculuk noktasında odak şehir olma konumundadır. Yazlık ve kışlık birçok meyve ve sebze ilçemizde yetişmektedir. Haramızda da büyük ve küçük baş hayvan üretimi başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Tarıma dayalı sanayi firmaları, süt tesisleri ve dünyaca ünlü markalarımız Karacabey’de üretim yapmaktadır. Zirai alet ekipmanlar ilçemizde üretilmekte ve ihracat edilmektedir. Karacabeyli üreticilerimize ve çiftçilerimize bir müjde vermek istiyorum. Şu anda Karacabey’de üretim yapan salça sektöründe lider firmalardan bir tanesi kapasitesini 2 katı arttıracak. İnşaat en kısa sürede başlayacak. Başka bir bölgede olan fabrikalarını buraya taşıyacaklar. Bu demektir ki, 400 kişiye 12 ay istihdam sağlanmış olacak. Sezonluk işçilerle bakıldığında ise, bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Ziraat Odamızın ve bu fabrikamızın Karacabey için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Karacabey Ziraat Odası yeni binasında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından kurdela kesim töreni ile Ziraat Odası yeni hizmet binası açıldı. Daha sonra Bakan Pakdemirli ile birlikte protokol üyeleri yeni binayı gezerek, Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.
Burada da üzerinde Ziraat Odası’nın resmi bulunan pasta kesimi gerçekleşti.
Karacabey’de ilk kurulan dernek olan Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aylin Yıldız da, Pakdemirli’ye hazırladıkları ürünleri sepetle hediye etti.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’da Bakan Pakdemirli’ye organik ekmek ile Atatürk tablosunu, KTSO Başkanı Naci Güncü’de Türk Bayrağı tablosunu hediye olarak takdim etti. Programda ayrıca Ziraat Odası’nın makina-ekipman olarak sürekli destek verdiği Aylin Yıldız başkanlığındaki Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Fatma Bana başkanlığındaki Karacabey Kurşunlu Kadın ve Dayanışma Derneği yöneticileri tüm konuklara yiyecek ikramında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.