“SEN BİZİM ADAYIMIZ DEĞİLSİN”

CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi: “Murat’la ara sıra görüntü verdiğime bakmayın, bizim adayımız başkası” nameleriyle hasır altından su yürütüyor. Herkesin dilindeki bu konuşmalarıyla tabi ki Ergün Koç’u işaret ediyor.
Tiyatro izliyoruz sanki. Güler misin? Ağlar mısın?
Yarım asıra yakındır gazetecilik yapıyorum, böylesini görmedim. Mustafakemalpaşa yolundaki çiftlikte 8-9 ay önce yazılan senaryonun adı: “Seninleyim ama gönlüm başkasında.” Yazarı: Sinan Çiftçi!
Beş oyuncu ile sahnelenen oyunun içeriğinde gerçek ihanet anlatılıyor.
Beş oyuncunun, Ayfer Çiftçi, Müfit Çiftçi, Sinan Çiftçi, Ergün Koç ve kankasından oluştuğunu da belirtelim ki, alınganlık gösteren olmasın.
Ayfer Çiftçi, iki ay önce CHP’den belediye başkanlığına aday adaylığı için başvuru yapan Murat Tanrıverdi’ye, “Sen bizim adayımız değilsin” dememiş miydi? Demişti.
Şu ana kadar sözünün arkasında olduğunu gösterircesine sergilediği uygulamalarla bunları adeta doğruluyor. Seçmenler tarafından eleştirilince, “Ama”larla geçiştiriyor. Anlayacağınız ikili oynuyor.
Şaşırmamak elde değil.
Öyle ya, istemeyebilirsin, ancak arkadan hançerleyemezsin. Murat Tanrıverdi ile Belediye Seçimlerini kazanma olasılığı büyük ölçüde artan CHP’de sorumluluk taşırken, İYİ Parti adayını desteklediğini hiç bir koşulda ima edemezsin.
Ya kendi adayını içtenlikle desteklersin, ya da, İYİ Parti’ye gider, Ergün Koç için çalışırsın. Böylesi, biraz olsun dürüstçe olmaz mı?
Çiftliğin arka bahçesinde konuşan Ayfer Çiftçi’nin eşi Müfit Çiftçi’ye bakın! İhaneti gizleme gereği bile duymuyor: “Murat’ı kerhen destekliyoruz, bizim gerçek adayımız Ergün Koç” şarkıları söylerken dudak uçuklatıyor.
Etme, eyleme gardaşım, nedir bu CHP düşmanlığı?
Kulaktan kulağa fısıldanan “Bunu istemezuk” şarkıları elbette çok rahatsız edici bulunuyor.
Bu güne değin görülmemiş çirkinlikler ayıplanıyor, gel gör ki, değişen bir şey olmuyor.
Bremen mızıkacıları aynı telden çalıyor.
Sekiz, dokuz ay önce, Karacabey CHP’nin, Sinan Çiftçi’nin çiftliği olduğunu dile getirdim. Bazı yerel yöneticilerin dışında “Hayır, böyle bir şey yok” diyen olmadı. Nedense İl Başkanı Hüseyin Akkuş da sağır sultanlara döndü.
Hayret ki, ne hayret?
Gelelim çiftliğin gerçek sahibi Sinan Çiftçi’ye. Stratejik politikaların belirleyicisi ve medyadan sorumlu olan Sinan Çiftçi dur durak bilmiyor. Partisini şahlandıracak projeleri, yönetimin bile haberi olmadan gazetelere servis yapmaya devam ediyor. Başkalarının yazdığı yazılara imza atıp-sahiplenmekten utanmayanlar da hemen görüntü veriyor.
Salı günü yerel bir gazetede “Millet ittifakında Karacabey sürprizi” başlıklı ısmarlama bir haber çıktı. Haberde, CHP Başkanı Ayfer Çiftçi’nin, henüz netleşmediği halde İYİ Parti adayı Ergün Koç’un desteklenmesi formülüne sıcak baktığı” duyuruluyor. Danışıklı-dövüş çok belli oluyor. İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Böyle bir şey söz konusu değil” diyor. CHP’li bazı yerel yöneticilerimiz, yazıyı gazetelere servis edenleri mahkemeye vereceklerini söylüyor.
Anlayacağınız, CHP enerjisini boşa harcıyor.
Uzaktan kumandayla çalışanlar ise fırsat buldukça golü atıyor.
Ergün Koç’un kankasının tetikçisi, partisini uçurmak için koşuştururken nakit sıkıntısına mı düşmüş ne?
Söylentilere göre iş takipçiliğine soyunmuş. Cezaevine düşmüşleri Burhan Kuzu’nun avukatı aracılığı ile kurtarabileceğini duyuran Sinan Çiftçi’nin, aldığı avansların karşılığını yerine getiremeyince başı belaya girmiş. Bu nedenle siyasetten iki-üç ay uzak kaldığı için biraz üzülmüş. Doğrusu çok yazık olmuş.
Ancak, can siperhane çalışan Sinan Çiftçi partisine bağlılığını hiç bir koşulda bırakmıyor.
Bir yıldır ulu orta açıkça bağırıyor: “Belediyeciliği Ergün Koç’tan öğrenmek bana onur verir” Sekiz dokuz ay önce başlayan bu rüya bitmek bilmiyor.
Ayfer çiftçi, Müfit Çiftçi, Sinan Çiftçi ve Ergün Koç’un kankasının çıkışlarına dikkatlice bakılırsa, taşların yerine oturduğu görülüyor.
Nereden bakılırsa bakılsın, CHP çapraz ateşte kalıyor.
Sekizinci kattaki sıcak geceleri özleyen Koç ve kankasının değirmenine hala su taşınmasına neden göz yumuluyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.