Ziraat Odası atakta

Karacabey Ziraat Odası bir yandan çiftçilerin iş gücünü azaltmak amacıyla kırsal mahallelere zirai alet ve ekipman yardımı yaparken, diğer taraftan ise Van’lı girişimci kadınlara Salça Makinesi’yle destek verdi.
Her mahalleye destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, bu güne kadar 35 ekipman dağıttıklarını söyledi.
Şubat ayı sonuna kadar 85 mahallenin ekipman ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Erdem, Karacabey’de tarımın kalkınması ve çiftçinin biraz olsun rahatlaması için çalıştıklarını söyledi.
Erdem, “Diğer zirai alet ve ekipman yardımı yaptığımız mahalleler gibi, önceki gün teslim ettiğimiz Okçular, Eskikaraağaç , Taşpınar, Dağkadı, Subaşı, Çavuşköy, Karasu, Kulakpınar , Şahin, Gölkıyı, Gönü, Muratlı, Seyran Mahalleleri’nde Silindir’i, Arız, Çeşnigir, Yeşildere Mahalleleri’nde Demir Merdane’yi, Orhaniye, Gölkıyı, İkizce Mahalleleri’nde Tekli Patlatma’yı, Kulakpınar , Şahin ve Çarık Mahalleleri’nde Salça Makineleri’ni üretici ve çiftçilerimizin en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ediyoruz. Verimli ürünler yetiştirebilmeleri adına kırsal kesimin isteğine ve ihtiyacına göre zirai alet ve ekipmanları temin etmeye çalışıyoruz. Ziraat Odası olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız” dedi.
Van’lı kadınlara Salça Makinesi
Karacabey Ziraat Odası’nın çiftçiye yönelik ekipman desteği Van’a kadar ulaştı. Van İli Gürpınar İlçesi’nde kadınlar öncülüğünde kurulan Kadın Kooperatifi’nin isteği üzerine destek amaçlı salça makinesi hediye ettiklerini söyleyen Başkan Erdem, “Van’lı girişimci kadınlar Ziraat Odamıza telefonla ulaşarak, domatesiyle tanınan ilçemizden Salça Makinesi konusunda yardımcı olmamızı istedi. Kadınların gelişmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik açtıklarını belirttikleri kooperatiflerine katkı amacıyla isteklerini memnuniyetle karşılayarak önceki gün Salça Makinesi’ni kargoyla gönderdik.
Karacabey’den Van’lı kardeşlerimize gönderdiğimiz makineyle hazırladıkları salçanın, hem organik beslenme hem de aile bütçesine katkıda bulunma adına büyük bir başarı sağlayacaklarına inanıyorum. Van’lı emekçi kadınların büyümesinde çorbada bir tuzumuzun olması bizlere gurur verdi” diye konuştu.
Çiftçiler dikkat!
Banka veya tarım kredi kooperatifine borcu olan çiftçileri uyaran Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “2016 yılı borç ertelemesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuru yapan çiftçilerimizin, borçlu bulundukları banka veya tarım kredi kooperatifine 08.12.2016 Perşembe gününe kadar dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu konu önemle duyurulur” şeklinde ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.