Vergi Dairesi Gazi Mahallesi’ne taşınacak

*Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ile bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, vergi dairesinin mevcut binası ve yeni projeleri masaya yatırdı. Özkan, ilçedeki otopark sıkıntısının çözülmesi çalışmalarının yanı sıra; ilçe merkezindeki yoğunluğu azaltacak proje çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade etti. 

‘Modern kent Karacabey’ hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Karacabey Belediyesi, ilçe merkezindeki yoğunluğu ve trafik keşmekeşliğini gidermek amacıyla yeni projeler üretmeye devam ettiklerini vurguladı.
Önceki gün Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ile makam odasında bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, vergi dairesinin mevcut binası ve yeni projeleri masaya yatırdı.
Görüşmede, vergi dairesinin bulunduğu binadan taşınarak, Gazi Mahallesi’nde hizmete devam etmesi ile alakalı projenin detayları konuşuldu.
“Şehir içinde merkezi yoğunluğu tüm şehre yaymayı amaçlıyoruz”
Oldukça verimli geçtiği belirtilen görüşmede Başkan Ali Özkan; “İlçemizdeki en önemli konulardan bir tanesi otopark sıkıntısı… Bitişik nizam yapılan binalar ve araç sayısının fazla olması, ciddi manada trafik keşmekeşliğine neden oluyor. Tabi bunu önlemek için de çeşitli düşüncelerimiz sürmektedir. Bunlardan bir tanesi de eski itfaiye olan ve şu anda vergi dairesinin hizmet verdiği alanla alakalı. Projemizde oraya, katlı otopark ve düğün salonu şeklinde kompleks düşünüyoruz. Bunun için de vergi dairesinin oradan tahliyesi söz konusu. Buranın da şehir yoğunluğunun az olduğu Gazi Mahallesi’nde faaliyet geçmesi, ilçe merkezindeki sıkışıklığı bir nebze olsun azaltacaktır. Biz de planlamalarımızı bu doğrultuda hazırladık. Bu çalışmalarda, şehir içinde merkezi yoğunluğu tüm şehre yaymak gibi bir gayemiz de mevcut.
Bu sayede hem ilçenin tüm noktalarına yaygınlaştırılarak, tek bir noktadaki sıkışıklığı azaltmış olacağız, hem de ilçemizin dört bir yanında bir hareketlenmeyi hayata geçirmiş olacağız” dedi.
“Birden fazla projemiz var”
Başkan Özkan, mevcut konuyla alakalı sürdürdükleri birden fazla proje olduğunu da ifade ederek, Tapu Dairesi’nde de bu düşünceyle birlikte yer değişikliğine gideceklerini belirtti.
Yapılan görüşmede, ‘tarım otopark’ ile şehir içindeki tarım malzemelerinin kaldırılması bir diğer gündem maddesi olurken, Başkan Özkan ‘Tarım AVM’ ile de şehir içindeki tarım ürünleri satışı yapan dükkânları, şehir dışına taşımış olacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.