“Ziraat Odaları’nın yanında olacağız”

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karacabey Ziraat Odası’na ziyarette bulundu. Bursa’nın diğer Oda Başkanları ve O.K.S.B Başkanı Sami Özseçen’in de aralarında hazır bulunduğu görüşmede, bölgenin tarım adına önde gelen sorunları görüşüldü.
Ziraat Odası’nda yapılan görüşmede; Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması ve şekerin polar durumu, başta domates olmak üzere sözleşmeli tarım yapılan ürünlerde yapılan sözleşmelerin devlet eliyle yapılması (kanun’la düzenlenmesi), mısır ve buğdayın durumu, Marmara Birliğin, bölgemizde kooperatif kurması ve son olarak da kapalı devre sulama ve drenaj sistemi konuları görüşüldü. Ayrıca tüm bu konularla alakalı rapor dosya olarak Bakan Çelik’e verildi.
Bakan Faruk Çelik’de bu görüşmeler üzerine 2 aylık dönemi boyunca çok çalıştıklarını sadece bu bölgede değil ülke çapında bu tarz sorunları tespit ettiklerini ve ülkenin tarımını gözden geçirdiklerini söyledi.
Çelik, Köydeki yerel anlayışla yapılan tarımın yürütülemeyeceğini, yapılan tarımın gerçek işletme mantığıyla olması gerektiğini belirtti.
Kanun koymakla iş bitmediğini, konulan kanunla birlikte bir eğitim seferberliği oluşmasını, çiftçinin kendi anlayış ve düşüncelerinin değişmesi gerektiğini ve ürün planlamasının yapılacağını söyleyen Çelik, “Tarım da nitelikli eleman ihtiyacının vardır. Ve üreticinin yaptığı işi severek yapması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Çelik, “Bu tarz görüşmeler tekrarlanacaktır. Yeni bir görüş açısını ve ruhla üretimle birlikte üreticiyi öne çıkararak, ürettiği ürünü Dünyada sorunsuz bir şekilde satacak noktaya hep birlikte getireceğiz. Daha sonra gereksiz her türlü uygulamalar ortadan kaldırılarak, yeni uygulamalar yerli yerinde olacaktır. Ayrıca Oda’ların da çiftçinin yanında olması ve bilgilendirmesi gerekiyor. Bu çerçevede Oda’ların her zaman yanında olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.