“Karacabey’in sırtı yere gelmez”

Geçtiğimiz Perşembe günü Karacabey Ticaret Odası Ve Karacabey Ticaret Borsasının ortaklaşa düzenlediği ”Ekonomiye Can Verenler” ödül törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, programın ardından AK Parti İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu.
Bakan olduktan sonraki ilk ziyaretini Karacabey’e yapmış olmasından dolayı tüm teşkilatı ve bütün katılımcıları memnun ettiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol “Sayın Bakanımız, bölgemizin yakından tanıdığı ve Bursa’nın son dönemlerde yetiştirdiği en büyük Siyasetçi olarak, önceki Bakanlıklarında yapmış olduğu başarılı çalışmaları yakından takip eden bizler Bölgemiz için çok önemli olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasıyla geçen 40 günlük yoğun tempolu çalışmalarının arasında ilk ziyaretini Karacabey’e yapmış olması çok önemli bir ayrıntıdır.
Hem programda hem de Parti Binamızda yapmış olduğu açıklamalarda Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan İlçemiz sektör mensupları ve firma temsilcilerine ümit ve heyecan vermiştir. Sayın Bakanımızın konulara hakim olan bilgi ve donanımıyla enerjik yapısı birleşince bölgemizdeki ilgili kişi ve kurumlar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.
Lisanslı Depoculuğun bir an önce hayata geçmesiyle ilgili Borsalara öncü olmaları ve çiftçimizin ürününün değer bulduğu yerler haline gelmeleri yönündeki mesajlarıyla, Bakanımızın bu konuda gerekli destekle çiftçinin yanında olacağını anlamış bulunmaktayız.
Hayvan yetiştiricilerine; buzağalara verilen desteklemelerin bundan sonra dört aylık buzağalara verileceğini söyleyen Bakan’ımızın, buzağı ölümlerinin önüne geçileceğini ve üreticinin buzağaları yaşatmak için daha gayretli olacağını belirtmesi sevindiricidir.
Bakanımız ayrıca, yem ve gübredeki KDV oranlarının, Seçim Beyannamesi’nde verilen sözdeki gibi yüzde 1’e indirildiğini ve bu sürecin Bakanlık tarafından takibe alındığını gerekirse çiftçilerimize bu konularda destek verilebileceğini bildirdi.
Bakanımız, Havza bazlı üretime geçişin biran evvel sağlanacağı Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla ortak projelerle neyin nerede ve ne zaman ekileceğinin planlamasının sağlanacağını da müjdeledi.
Süt arzının artmasının sevindirici fakat ve iç tüketimdeki azalmanın ve ihracattaki daralmanın ise bir takım düzenlemeler ile tolere edilmesi yönündeki çalışmaların devam edildiği bilgilerini veren Bakanı’mız çiğ süt üreticilerine de destekleme kararını ilk olarak Karacabey de açıklaması bizleri memnun etmiştir. Sanayicinin rekabet gücünün artması için çiğ süt üreticisine destek verilerek arz fazlası sütten de süt tozuna dönüştürme çalışmalarına başlandığını böylelikle üreticinin ”Sütüm Ne Olacak” kaygısında olmamasının sağlanacağının müjdesini çok önemlidir.
Önceki dönem Milletvekilimiz Önder Matlı’nın gayretleriyle Proje çalışmaları biten Gölecik Barajı’nın yapımının devamı ile ilgili Sayın Bakanımızdan sözde aldık.
Kapalı Devre Basınçlı Vanalı Sulama sistemiyle toprağımızı ve çiftçimizi korumak için gerekli çalışmaların başlatılacağı sözü de bizleri çok memnun etti.
23. Dönem Milletvekilimiz Sayın Ali Koyuncu’nun da Bakanlık Baş Müşaviri ve Baş Danışmanı olması, bölgemizi bilen birisinin Bakanlıkta söz sahibi bir makama oturmuş olması bu bölgeye büyük bir kazanç olmuştur. Konulara hakim olan Sayın Koyuncu’dan da bölge yatırımları için ciddi destek alacağımızın sözünü de ilçemiz adına almış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Bakanımızın yoğun temposuna rağmen İlçe Teşkilatını, Belediyemizi ve Ziraat Odamızı da ziyaret etmesi önümüzdeki süreçte ilçemizin alacağı hizmetler için bir başlangıç olarak önemsiyoruz. Bu konuda gayretlerini ve desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e de ayrıca teşekkürü bir borç biliyoruz. İlçemize bir yıl önce bu günlerde konuşup söz verdiğimiz ve Sayın Faruk Çelik’in talimatlarıyla kısa sürede hizmete açılan SGM Sosyal Güvenlik Merkezi için teşekkürlerimizi bir daha sunarak İlçemiz adına Sayın Bakan ve Vekilimize günün anlam ve önemi için birer hediye takdim ettik” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.