Zimbabve parasıyla dolandırdılar

Karacabey ve Mudanya’da ev kiralama bahanesiyle mülk sahipleriyle anlaşan dolandırıcılar, değeri düşük Zimbabve parası vererek, para üstü olarak Türk lirası alıp kayıplara karıştı.
Karacabey’de S.K. adlı mülk sahibine giderek evini kiralamak isteyen dolandırıcılar, aylık 450 TL kiraya anlaştı. Ceplerinden çıkardıkları “Reserve Bank of Zimbabwe” ibareli yabancı paraları ev sahibine veren dolandırıcılar, paraların 2 bin lira değerinde olduğunu öne sürdü. Yabancı parayı alan ev sahibi, para üstü olarak dolandırıcılara bin 100 lira geri verdi. Kimliği belirsiz kişilerin olay yerinden ayrılmasından sonra paranın gerçek değerini öğrenen S.K, dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.
Dolandırıcılar, Mudanya’da ise O.S. adlı mülk sahibinin dükkanını kiralamak istedi. 250 TL.’ye anlaşan dolandırıcılar, verdikleri bin Zimbabve parası verip, para üstü bin 400 lira alarak olay yerinden uzaklaştı. Yabancı paranın değerinin çok düşük olduğunu öğrenen ev sahibi O.S. soluğu karakolda aldı. Polis her iki olayla alakalı soruşturma başlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.