Zilsiz Okul Projesi tam not aldı

Karacabey Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'nde, gürültü kirliliğine neden olan zil uygulaması kaldırılarak ışıklı sisteme geçildi. Türkiye'de ilk kez gerçekleştiği belirtilen bu uygulamanın hem öğretmen, hem de öğrenciler tarafından benimsendiği gözlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde başlatılan, “Eğitimde Zaman Yönetimi ve Zilsiz Okul Projesi” kapsamında pilot okul seçilen Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi, zil sistemini kaldırarak, ders giriş-çıkışlarında “Işıklı Otokontrol Sistemi” uygulanmasına geçti.
Zilsiz okul Projesi uygulamasına Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi dışında İ.M.K.B. Kız Meslek Lisesi ve Taşlık İlköğretim Okulu'nun da geçtiği belirtildi. İ.M.K.B. ve Taşlık'taki uygulamanın saatli olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili dün İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Okul Aile Birliği Başkanı Şebnem Köfteci, Okul Müdürü Ahmet Türk ve idareciler de hazır bulundu.
Sistem hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Türk, “Öğrencilerimizde sorumluluk bilinci oluşturmak, otokontrol ve öz disiplini geliştirmek, okullarımız ve çevresinde okul zillerinden kaynaklı ses ve gürültü kirliliğini önlemek amacıyla böyle bir proje başlattık. Başlangıçta öğrencilerin uyumu konusunda tereddüt yaşadık, ancak sisteme kısa sürede alıştılar. İlerleyen zamanlarda ışık sisteminin de kaldırılarak tamamen öğrenciye odaklı yüksekokul ve üniversitelerde olduğu gibi bir sisteme geçmek istiyoruz” dedi.
Türk, öğrencilere dersin zamanla sınırlı olmadığı bilincini aşılamanın yanı sıra okullar bölgesinde ses kirliliğini de ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı. Sistem sayesinde öğrencilerin zile koşullanmayarak kendi bilinciyle derse girmeye başlayacağını anlatan Türk, pilot uygulamayı beğenen birçok okuldan talep geldiğini de ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, öğretmen ve öğrencilerin sisteme kısa sürede alıştığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dingin, uygulamanın yayılması yönünde çaba göstereceklerini de sözlerine ekledi.
Led ışıklı sistemde yeşilde dersten çıkılıyor, sarıda hazırlık, kırmızıda ise ders başı yapılıyor. Işık sistemi bahçenin değişik noktaları yanı sıra koridorlar, öğretmen odası ve sınıflarda bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.