Toki ilkokul, İstiklal ortaokul olacak!

Karacabey'de 4+4+4 sisteminin uygulamaya geçmesiyle yaşanan sıkıntılara çözüm üretebilmek adına girişimler başladı. Toki İlköğretim ilkokul, İstiklal İlköğretim ise ortaokul olacak.
“4+4+4 Sistemi” ile birlikte 66 aylık çocukların eğitime başlaması, öğrenci sayısını daha da arttırırken, yıllardır fiziksel sıkıntı yaşayan okullardaki derslik ihtiyacını da beraberinde getirdi.
Tıkanma noktasına gelen ilköğretim okullarındaki duruma çare arayan yetkililer, değişikliğe gitmeye karar verdi. Önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak başlanması düşünülen değişimler arasında; bazı okulların ilkokula, bazılarının ise ortaokula dönüştürülmesi yer alacak.
Değişimin ilk aşamasına Taşlık İlköğretim Okulu'ndan başlanacak. Geçen yıl onay çıkmayan ancak, bu yıl açılmasına kesin gözüyle bakılan Sağlık Meslek Lisesi'nin Taşlık'ta hizmet vereceği belirtiliyor.
Taşlık İlköğretim'deki öğrencilerin durumlarıyla ilgili, farklı uygulamalara gidilecek. Bir kısım ilkokul öğrencisi önümüzdeki yıl Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu'na taşınacak. Taşlık'la birlikte  taşımalıda yer alan Akçakoyun, Orta Mahalle, Kulakpınar ve Yarış Köyü öğrencileri Toki'ye geçecek.
Taşlık İlköğretim'in Akçasusurluk, Çarık ve Ekmekçi'li öğrencileri, Seyran İlköğretim Okuluna gidecek.
Ortaokul öğrencileri ise, İstiklal Ortaokulu'na kaydırılacak. İstiklal'e, Gönü, Yolağzı ve Bakırköy'deki ortaokul öğrencileri de gelecek.
Bu uygulamayla birlikte önümüzdeki yıl Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlköğretim Okulu ilkokul, İstiklal İlköğretim Okulu ortaokul olarak hizmet verecek.

Diğer yıllar nasıl olacak?
Söz konusu eğitim-öğretim uygulamasıyla ilgili diğer bir düşünce de Karacabey Lisesi'nin Şehit Serkan Şahin İlköğretim'e taşınmasıyla gerçekleşecek.
    Önümüzdeki yıl Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek olan Karacabey Lisesi'nin ismi de, “Dayı Karacabey Anadolu Lisesi” olarak değişecek. Karacabey Lisesi'nin liseler bölgesindeki Şehit Serkan Şahin'e taşınmasının ardından buraya, merkezdeki tüm ortaokul öğrencileri yerleştirilecek.
    İlçede en çok dersliğe ihtiyaç duyan okulların başında gelen Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu'nun sıkıntısı, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yeni Mahalle'ye yaptıracağı okulla çözülecek. KTSO'nun yaptıracağı okul, önümüzdeki yıla yetişmesi durumunda ortaokul olarak hizmet verecek.
    Karacabey'deki eğitim-öğretime geçici rahatlama getirecek olan bu uygulamalarla ilgili geç de olsa girişimlere başlanmış olması, memnuniyetle karşılandı.
    Tam gün eğitim isteyen veliler, bu konuda büyük bir titizlik içinde çalışma sergileyen Kaymakam Ahmet Yurtseven ile Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'e teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.