Zehir tacirlerine aman yok!

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, son bir ayda 700 kilo esrar ele geçirdi:

Narkotik köpeklerinin de desteği ile uyuşturucu ile mücadeleyi ara vermeden devam ettiren jandarma ekipleri, son bir ayda yaklaşık 700 kilo esrar ile 74 bin 339 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Jandarma ekipleri, aldıkları ihbarı değerlendirerek, 'Varis' başta olmak üzere Narkotik köpeklerinin de yardımı ile son bir ayda zehir tacirlerine yine büyük bir darbe vurdu.

Bu sürede ahırlardan, Mısır tarlalarına ve fasulye bitkisi içine kadar çeşitli yerlere ekilip, saklanan esrar ve kenevir bitkisi, yapılan duyarlı çalışmalar sonrasında masum insanları zehirlemeden ele geçirilip yok edildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son bir aylık sürede, merkez başta olmak üzere, ilçelerde uyuşturcu tacirlerine yönelik operasyonlar düzenledi.

Bu operasyonlar neticesinde; Bursa merkezde 62 bin 370 kök kenevir ele geçirilirken, Orhaneli'de 179 kilo esrar ile 4 bin 123 kök kenevir, Mustafakemalpaşa ilçesinde de yaklaşık 15 kilogram kubar esrarı maddesi ele geçirildi. Gemlik İlçesinde 202 kök Hint keneviri ve 500 gram kubar esrar ele geçirirken, İznik ilçesinde damla sulama sistemiyle yetiştirilen mısırların arasına ekilmiş 7 bin 682 kök hint keneviri ele geçirildi.

Karacabey’de ise, 1,9 kilo esrar maddesiyle 162 kök kenevir ele geçirilerek imha edildi. Bu operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan 6 kişi sorgularının ardından adli makamlara teslim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.