TDP “Hırsızlık” uyarılarını sürdürüyor!

Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde hırsızlıkların daha çok meydana geldiğine dikkat çeken TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya, vatandaşların dikkatli olmasını ve şüphelendikleri kişileri hemen “155 Polis İmdat”a bildirmelerini istedi.

Özkaya, hırsızlık olaylarının kışın daire giriş kapılarının çeşitli yöntemlerle kırılması sonucu, yazın da sıcak havalar nedeniyle açık bırakılan balkon kapılarından dolayı meydana geldiğini söyledi.

Özkaya, “Ülkemizdeki hırsızlıkların çoğu kapı kırmak suretiyle meydana geliyor. Halkımızın hırsızlıklara karşı önlemini alması gerekiyor. TDP Büro Amirliği olarak mahalle mahalle, ev ev geziyoruz ve açık bırakılan özellikle apartman kapıları konusunda vatandaşları uyarıyoruz” dedi.

Vatandaşlarımız apartman zillerine isimlerinin kısaltmasını ve soyadını yazmasını isteyen Özcan Özkaya, “Çünkü, bazı kendini bilmezler apartmana geliyor ismi açık olan bir kişinin ismini öğrendikten sonra onun komşusunun ziline basıyor ve adı soyadı açık olan kişinin ismini vererek, 'ben onlara gelmiştim cebinden ulaşamıyorum acaba neredeler' diyor. Karşı taraftan, 'Onlar tatile gitti bir kaç gün yoklar. Sonra gelin' gibi yanıtlar aldıkları takdirde evin boş olduğunu öğreniyorlar ve o daireyi soymak için yöntemler buluyorlar. Bu tür oyunlara karşı dikkatli olmanız gerekir" şeklinde konuştu.

Apartmanlarda açık bırakılan kapılarının hırsızlar için bir numaralı hedef olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Apartman kapılarınızı kapalı tutun. Zile basıldığı zaman gelen kişinin kim olduğunu sormadan ve emin olmadan kapıyı açmayın. Evleri zemin katlarda olan vatandaşlarımız mutlaka demir parmaklık yaptırsın. Anahtarlarınızı paspas altı, ayakkabı içi ve su saati benzeri yerlere koymayın. İstediğiniz konuda bizlere başvurabilirsiniz” dedi.

Ev hırsızlığı olaylarının önlenmesinde bir diğer önemli faktörün komşuyu kollamak olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Komşularınız içinde dikkatli olun. Herkes komşusunu kollarsa hırsızlık olaylarının önüne geçmede önemli bir adım atılmış olur. Soran kim olursa olsun komşularınız ile ilgili bilgi vermeyin. Şüpheli kişileri komşularınızın dairelerinde yada yakınında gördükleri takdirde hemen 155 Polis İmdat hattını arayarak haber verin. Sadece bu tür olaylar için değil her konuda 155'e bilgi vermekten kaçınmayın. Unutmayın ki bugün başkasının başına gelen yarın sizlerin başına gelebilir” diyerek konuya dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.