ZAT-ALÎ!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

YAZI YAZMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜ BİR ZÜMREYE, BİR HANEDANA BIRAKMAYAN; YURDUMU SÖMÜRGECİLİKTEN BAĞIMSIZLIĞA; İNSANLARI KULLUKTAN YURTTAŞLIĞA; SALTANATTAN ULUS EGEMENLİĞİNE YÖNELTEN; BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN…ULU ÖNDER,BAŞKOMUTANIM, CUMHURBAŞKANIM, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ‘Ü SEVGİ,SAYGI,BAĞLILIK,DUA VE ÖZLEMLE ANIYORUM…
. . . . . . . . . . . . . . . . .
Onu en çok fotoğraf çektiren, özel fotoğrafçısı olan bir Belediye Başkanı olarak tanımlayabiliriz!
Ya da Karacabey tarihinin en başarısız Belediye Başkanı olarak ta.
Örneğin; Halk Dinleme Günü icat etti!
Onda bile fotoğraf çekiliyor. Dışarı çıkıyor her hangi bir nedenle, fotoğrafçısı yanında!
Karacabey ‘in üstüne durmadan taş döşüyor. Görsel bol ama kalıcı hizmet hak getire!
Beş yılda 3 kez Bursa Caddesi onarım geçirdi. Çıkarılanlarda kullanılmıyor. Durmadan yeni taş alınıp yapılıyor. Acaba neden? Yeni yapılan onarımın 40’ı çıkmadı! Yer yer çökmeler başladı.
Sabah çorbaları da ünlüdür! Ancak bunun için kesinlikle dini kullanır. Sabah namazını kıldığını göstermeden oturmaz! Katılım? 20 çevresi, 10 Halk! Nereden? Belediye kesesinden. Yani sizin, bizim cebimizden. Peki çektirdiği fotoğrafları cebinden niye karşılamıyorsun, A Zat-ı Âli?
Gölecik Barajı ile ilgili en az 3 kez temel attı! Herhalde işi sağlama alıyor! Bu arada yapılmayan etüt çalışmaları yine, yeniden bütçeden yani Belediye Bütçesinden. Yani sizin,bizim cebimizden.
Kaldırım işgalleri, araç araç üstüne binmiş geçilemeyen sokaklar, çökmüş ve patlamış kaldırım ile iç sokak yolları. Su basan pazar yeri. Su basan otogar.
Su ile giriş yaparak aday oldu. Seçildi. İkinci gün suya zam! Yalnız inşaat malzemeleri açısından çok güzel su akıttırıyor çeşmelerimizden. Kireç, kum. Yakında demir çıkar diye bekleyen Yurttaşlar var, ev yapacaklarmış. Maliyeti düşürüyor diye dua ediyorlar!
Eski Balık Halinde Yurttaşın biri sormuş. Hem de partilisi!

  • Bu lokanta ne olacak burada?
    Yanıt Zat-ı Âliye yakışır.
  • Kim koyduysa o yapsın!
    Ben de soruyorum, Zat-ı Âliye;
  • Atatürk Kültür Parkı da sizden önce yapıldı ama orayı yeşil alandan betona çevirdiniz. Orayı da betona çevirmeseydiniz ya!
    Partisi daha Bursa’ya tren getirmeden Zat-ı Âli, hızlı tren projesi hazırladı. Ray yok tren var, hem de hızlısından! Projede saatte 600 Km’mi yapan mı olacak; saatte 1.400 Km yapan mı? Henüz onu açıklamadı!
    Alt yapımıza el atmış, bugünlerde. Hay Hak! Amma borç arş-ı âlâya vardı. Günlük işlere para bulamıyor. Şimdi bu altyapımız için trilyonlar gerekli. Ve oylum oylum oyulacak sokaklar. Trilyonlarca lira borca trilyonlar ekleyecek. Kim ödeyecek? Siz, biz…Neden Karacabey’i betona döndürmeden alt yapıyı tamamlamadınız o zaman?
    Üçlü ama güçsüz Belediye! AB’ye yaranacağız diye Büyükşehir Yasası çıkaran Ak Parti tüm belediyeleri batırdı. Birincilik kimde mi? Öteki Âli’de ! Yani Ak Parti (olmayan) Belediyecilik anlayışıyla yönetiyoruz sandıkları Bursa’da!
    İlçe Kaymakamımız Başkanlığında ayda bir ilçe ve köy muhtarları ile toplantı yapılıyor. Sayın Kaymakam orada. Ancaaaaak Beledi işlerden sorumlu Zat-ı Âli yok! Masada adı var, cismi yok. Katılmıyor! Neden? Beledi hizmetlerden ötürü Muhtarlar anlatacak, görüş bildirecek, çözüm sunacak. Ammaaaa Zat-ı Âli yok. Son seçildiğinden bu yana yani Mart ayından bu yana tam 7 toplantıya katılmamış! Neden? Yoksa değirmenin suyu mu bi ti ril di?
    Zat-ı Âlinin birde Osmanlı-cılık tutkusu var. Müslüman mahallesinde salyangoz satan cinsinden. Türkiye Cumhuriyetinin Ulusal günlerinde Mehter Takımı! Bir ileri, iki geri. Oda bizim tarihimiz. Ancak Zat-ı Âlilerinde Âli Osmanî tutkusu var. En olmadık anlarda, olmaması gereken ne varsa Zat-ı Âliye!
    Haaaa bu arada Benim Ceddim Türk !
    Ceddim bir zümre, bir hanedan değil !
    Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı Türk Oğlu Türk!
    . . . . . . . . . . . . . . .
    İYİLİK YAPAR GİBİ GÖRÜNME;
    İYİLİK YAP; GÖRÜNME !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.