Zabıta Müdürü’nün istifası istendi

Karacabeyli şehir içi minibüs sürücüleri, taşıma ücretlerini 2 TL.’den 1.75 TL.’ye indiren UKOME’nin fiyat listesinin kendilerine verilmediği halde Zabıta’nın ceza kesmesinin yasal olmadığını savunarak Belediye önünde protesto yaptı. Eylem yapan sürücüler, Zabıta Müdürü Hasan Genç’in görevinden istifa etmesini istedi.
Dün Belediye önünde toplanan minibüs sürücüleri, yenilenen UKOME fiyat listesinin tebliğ edilmemesine karşın, Zabıta Müdürlüğü’nün “Uygulamayı kontrol” amacıyla kendilerine ceza kesmesine çok sert tepki gösterdi. Zabıta Müdürü Hasan Genç’i istifaya davet eden minibüsçüler, araçlarını Belediye önüne çekerek 30 dakika süren eylem yaptı.
Adaletsiz bir uygulamayla karşılaştıklarını dile getiren minibüsçüler dün, eylemden sonra toplu taşıma hizmeti de vermedi.
Bilindiği gibi minibüs ücretleri Ağustos’ta 1.5 TL.’den 2 TL.’ye çıktı. Söz konusu zammı yüksek bulan vatandaşlar Belediye Başkanlığına başvurarak fiyatların düşürülmesini istedi. Vatandaşın isteğini değerlendiren UKOME’de fiyatları 2 TL.’den 1.75 TL.’ye indirdi.
Karacabey Belediyesi’nin itirazı sonrası fiyatların geri çekilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediye ile şehir içi minibüsçülerini karşı karşıya getiren olay, Zabıta ekiplerinin UKOME’nin fiyatlarını kontrol etmesiyle başladı. UKOME kararının kendilerine tebliğ edilmediğini ileri süren minibüsçüler, zabıta ekiplerinin kendilerine ceza kesmesine tepki gösterdi. Araçlarını Belediye’nin önüne ve heykel civarına park ederek eylem yapan minibüsçüler, Zabıta Müdürü Hasan Genç’i istifaya davet etti.
Karacabey Zabıta Müdürlüğü’nün şehir içi minibüs esnafına haksızlık yaptığını belirten Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, ellerinde 5362 sayılı 24 Ağustos 2016 tarihinden itibaren geçerli fiyat listesi bulunduğunu söyledi. Başkan Bay, “Bizlerin elindeki resmi fiyat listesidir. Belediye, gazetelere verdiği haberinde UKOME’nin yeni fiyat listesini açıklarken, karanlıkta göz kırpmaktadır. Bu güne kadar bize gelen resmi bir tebliğ olmamıştır. Nedense Zabıta ekipleri, “Uygulamayı kontrol” amacıyla minibüsçü esnafımıza bol bol ceza kesmiştir. Bu nasıl iştir? Kaldı ki, kanunda, derneklerde olduğu gibi Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize de zam uygulama yetkisi verilmiştir. Bu kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkmıştır. Zabıta bu davranışıyla yasaları da hiçe sayıyor.” dedi.
Hasan Genç öncülüğündeki zabıta ekiplerinden şikayetçi olduklarını dile getiren minibüsçüler, “Zabıta bizlere hep zorluk çıkarıyor. Olması gereken görevlerini ise hiç yerine getirmiyor. Örneğin, otobüs duraklarının önünün açılması, yanlış otopark gibi ilçenin önemli trafik sorunlarına karşı bir şey yapmıyorlar. Mahalle aralarından kılı kırk yararak geçiyoruz. Biz zabıtaları sürekli kahvelerde çay içerken görüyoruz. Şehir içi minibüsçüleri olarak bizler, Karacabey’in tamamına hizmet ediyoruz. Ama nedense sürekli bizi zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Ayrıca 36 aydır zam yapılmadı. Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. Artan mazot, sigorta ve vergilerden yetkililerin haberi yok mu? Bazı şeyler ‘oldu-bitti’ye getirilmek isteniyor. Davamızda haklıyız ve bu konuda mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.