“Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir!”

Karacabey’de yaklaşık 15 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen için dün 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı start aldı. İlköğretim Haftası kapsamında, ilk olarak Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, daha sonra Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.
Düzenlenen törenlere Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Güner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Uyanık, siyasiler, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İlköğretim Haftası kutlama programı çerçevesinde Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda yapılan törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Nurettin Çift ve Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in konuşmalarıyla devam etti.
Yeniden eğitim-öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içinde olduklarını belirten Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Müdürü Nurettin Çift, “Okulumuz 17 derslik 20 öğretmen 3 idareci ve 608 öğrenci ile eğitim öğretim yılına yeni heyecan ve şevkle başlıyor. Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun huzurunda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
Eğitimin ailede başladığını hatırlatarak, okulumuzda sosyal yaşama hazırlamak için gereken çalışmaları bu yılda öğretmenlerimizle birlikte planladık, uygulayacağız. Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilkokulda çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız
Sevgili Öğrenciler; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. “Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım” diyebilmelisiniz. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum” dedi.
Velilere de seslenen Müdür Nurettin Çift konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Sayın Veliler; bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının okulumuza, ülkemize, insanlığa hayırlı olması dileğimle saygı ve sevgiler sunarım.”
Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı’nın tüm Karacabey’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün yaklaşık bin öğretmen ve personelle, 15 bine yakın öğrencimizle birlikte 2019-2020 Eğitim Öğretim yılını ilk zil sesiyle birlikte, herhangi bir Pazartesi günü gibi sorunsuzca açmış bulunuyoruz. Bizlerin amacı her eğitim öğretim dönemine bir önceki dönemden daha iyi hazırlanmak ve sizlerin başarılarını bir önceki dönemden daha yükseğe taşımaktır. Bunu yaparken de aynı zamanda okul ve kurum sayımıza da her yıl yenilerini eklemek bizlerin asli görevidir. Çok şükür ki ilçemizde son 6-7 yılda 2’si pansiyon olmak üzere 12 adet okul ve kurum açılmıştır. 13.sünü de bu yıl Karacabey Belediyesi Anaokulu adıyla hizmete açıyoruz. Her konuda olduğu gibi bu kurumun ilçemize kazandırılmasında da bize destek olan Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan’a camiamız adına teşekkürü bir borç biliyoruz. İnşallah buradan müjdeyi vermiş olalım yakın zamanda Ticaret Sanayi Odası’nın yapımını üstlendiği Mesleki Eğitim Merkezi’nin de tamamlanmasıyla bu sayı 14 olacak. Ayrıca Emirsultan Mahallesi’nde bulunan Emine Kazangil yurdunun da okula dönüştürülme çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Bu okulumuz da Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu adıyla hizmet verecek olup bu sayı 15 olacak. Evet bu sayı 16 neden olmasın diyoruz. Karacabey bunu yapar diyoruz. Çünkü gerçekten Karacabey’in bir ihtiyacı kaldı o da Özel Eğitim Okulu. Karacabey’in bu özel çocukları bu Özel Eğitim Okulunu hakkediyor. İnşallah tüm bu yatırımları başaran Karacabey bunu da başaracaktır. Bu yatırımların kazandırılmasında başta Karacabey Belediyesi olmak üzere destek veren sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, personellerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. “
Konuşmaların ardından Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu öğrencisinin günün anlam ve önemine ilişkin okuduğu şiir büyük beğeni topladı. Öğrencilerin profesyonellere taş çıkartırcasına sergiledikleri Karagöz ve Muallim Gösterisi ise izleyenlerden yoğun alkış aldı.
Kutlama töreni 1. sınıf öğrencilerinin “Okulumuza Hoşgeldiniz” bayraklarının sunumu ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.