“Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun!”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Erten İşcan, dün başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılının tüm öğrenciler, öğretmenler, aileler ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diledi.
İşcan yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tatil dönemleri dahil olmak üzere çocuklarımızın ve gençlerimizin 12 ayını kapsayan yeni düzenleme ile başlan yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Milletimizi ve ülkemizi güvenle geleceğe taşımak, müreffeh milletler arasında yer almak ancak iyi bir eğitim ile mümkündür. Bilginin kartopu misali her geçen gün katlanarak arttığı, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde çocuklarımızın çağın şartlarında tam donanımlı, kültürel dokumuza uyumlu ve ahlaklı bireyler olarak yetişebilmeleri için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Hükümetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmemiz ancak araştıran, sorgulayan, faydalı bilgiye ulaşma becerisine sahip, kendi öz değerlerimizle donanmış, inançlı bir gençlikle mümkün olabilecektir. Devletimiz son yıllarda bütçe içerisinde en büyük pay milli eğitime ayırmaktadır. Hem devletimizin hem de yerel yönetimlerimizin katkıları ile okul ve derslik yapımı başta olmak üzere her alanda tam bir seferberlik hali mevcuttur.
Eğitime ve öğrencilerimize yönelik tüm çalışmalarımız artarak devam edecektir. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Eğitim camiasının öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile büyük bir aile olduğunu unutmamalıyız. Değerli idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz; sevgili öğrencilerimiz ile koordinasyonu en güzel şekilde tesis ederek, çocuklarımızın başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri için gayret göstereceğinize inanıyorum. Bizler biliyoruz ki; kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Bu yüzden Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti Hükümetleri olarak da ilk günden bu yana gerek ülkemizde gerekse ilçemizde eğitim kurumlarımızın fiziki alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözmüş bulunmaktayız. İlçemizde son 6 yılda 2’si pansiyon olmak üzere 12 adet okul ve kurum açılmıştır. 13.sünü de bu yıl Karacabey Belediyesi Anaokulu adıyla hizmete açıldı. Ticaret Sanayi Odası’nın yapımını üstlendiği Mesleki Eğitim Merkezi’de yakın bir süre içinde hizmete girecektir. Ayrıca Emirsultan Mahallesi’nde bulunan Emine Kazangil Yurdu’nun da okula dönüştürülme çalışmaları da tamamlanarak Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu adıyla hizmet verecektir. İnşallah bundan sonra ki süreçte de eğitim camiasına olan desteğimiz eskisinden daha fazla olacaktır. Bu duygularla, ilk kez okula başlama heyecanı yaşayan öğrencilerimiz başta olmak üzere yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, tüm çocuklarımıza başarılı bir gelecek temenni ediyorum”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.