“Yunanistan, enerji potansiyelimizi işgal ediyor”

Prof. Dr. Doğan Perinçek, Ege ile Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz alanlarımızın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi.
AKP iktidarının görevini yapmaması nedeniyle cesaretlenen Yunanistan’ın işgal girişimlerinde gelinen noktanın kabul edilebilir yanı olmadığını belirten Perinçek, sorumlulardan gereğini yapmasını istedi.
Perinçek, giderek ivme kazanan rezilliği kimsenin görmediğini ileri sürdü.
Yunanistan’ın Türkiye denizlerindeki yağmasına göz yumanların ihanet içinde olduğuna dikkat çeken Doğan Perinçek eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün resmi sayfasındaki Yunanistan’ın hazırladığı yanlı harita ne arıyor? Bu aymazlıktır, densizliktir. MTA’yı gözü görmeyen, kulağı duymayan insanlar mı yönetiyor?
Ege Denizini, Yunan denizi gibi gösteren bir harita MTA tarafından neden kullanılır? Söz konusu haritada, Ege Denizinin tümü Yunanistan’a bırakılmış. MTA bu haritayı kullanarak jeolojik bilgilere sayfasında yer neden yer veriyor? Bu haritanın MTA sayfasında kullanılması suçtur, MTA yöneticilerinin tümü bu suça ortak olmuşlardır. MTA’nın bağlı bulunduğu Bakanlık da suça dahil olmuştur.
MTA Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Ege Denizi’ni Yunanistan’da gösteren bu haritayı hiç görmediler mi? Bakanlığın danışmanları uyuyor mu?
Yunanlılar işgal ettikleri adaların üzerinde, Belediyeler ve karakollar kurdu. Dönemin Başbakanı Davutoğlu gitti, işgal edilmiş adalarda Yunanlı yetkililerle masaya oturup sohbet etti.
Davutoğlu ve danışmanları, acaba o sohbeti yaparken 1933 tarihli Resmi Gazete’nin birinci maddesinde ne yazdığını biliyor muydu?
14 Ocak 1933 tarihli resmi gazetenin 1. Maddesi şöyle:
“İtalya Hükümeti aşağıda zikredilen adacıklar üzerinde Türkiye’nin hakimiyetini tanır”
Söz konusu Ege Adaları şimdi Yunan işgali altında.
Şimdi benzer hataları yapıyoruz ve Avrupa’nın bize kakaladığı Yunanistan menfaatlerini gözeten haritayı devletin Resmi Kuruluşunun Resmi sayfasında kullanıyoruz.”
Perinçek, “Benzer plansızlık ve ileriyi görememe beceriksizliği, Doğu Akdeniz de sergileniyor. Yunanistan haritalarda nokta gibi kalan Meis adasını kullanarak, Türkiye’nin ekonomik sınırlarını kuşatıyor. Potansiyel petrol ve gaz alanlarımızı göstere, göstere işgal ediyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.