Karacabey’de, Murat Tanrıverdi önde!

CHP ile İYİ Parti arasında uzun süredir devam eden “İttifak” görüşmeleri dün gece mutlu sonla noktalandı. Cumhur İttifakı’na karşı, Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ile İYİ Parti’de anlaşmayla birlikte moraller bir hayli yükseldi.
Yerel seçimlere çok güçlü bir şekilde hazırlandıklarını belirten ittifak sözcüleri, Türkiye’de temizliğe belediyelerden başlayacaklarını söyledi.
Bursa’da, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ismi üzerinde anlaşma sağlandı.
Zaman yitirmeden kolları sıvayan Mustafa Bozbey, “İlçelerde yapılacak olan sağlıklı ittifaklar sonucu elde edilecek zaferler Bursa’yı kazanmamıza neden olacaktır” dedi. CHP ve İYİ Parti yöneticilerine büyük görev düştüğünü dile getiren Bozbey, Bursa halkını sosyal demokrat belediyeciliğin nimetlerinden yararlandırmaya kararlı olduklarına dikkat çekti.
Karacabey’de CHP adayı Murat Tanrıverdi’nin, 1,5 ay önce başlattığı çalışmalarını giderek yoğunlaştırdığı görülürken gözler, AKP, MHP ve İYİ Parti adayına çevrildi.
AKP’de Ali Özkan ve Murat Erol ismi uzun süredir gündemden inmiyor. Kulislerde Özkan’ın bir adım önde olduğu konuşulurken, AKP’nin üçüncü bir isimle sürpriz yapma olasılığı olduğu söyleniyor.
MHP’de eski İlçe Başkanı Hüseyin Erol ismi tek adaymış gibi görünse de, Genel Merkez’den henüz onay çıkmamış olması düşündürücü bulunuyor.
İYİ Parti’de Hüsnü Doğruoğlu’nun adaylığı rakipsiz gibi görünüyor. Kadir Şamdanlı’nın Doğruoğlu’nu zorlayabileceği söylense de, deneyimsizliği ve fazla tanınmamışlığı dezavantaj olarak gösteriliyor. Ergün Koç balonu ise Mahkemenin 02/10/2018 tarihinde verdiği 2 yıl, 1 ay paraya çevrilmesiz ve ertelenmesi olanaksız hapis cezası ile patladı. Koç’un hapis cezası, Yargıtayca’da onaylanırsa, (Yüzde 99 onaylanacak) her an ceza evine girmesi bekleniyor. Her an tutuklanması beklenen Koç’un, daha önce belediyede görev yaparken, Orhan Güzel’in şikâyeti üzerine aldığı 6 yıla yakın hapis cezası da Yargıtay’da bekliyor. Bu nedenlerle Ergün Koç’a şans tanınmıyor.
Yapılmayan anketler yapılmış gibi gösterilerek parlatılmak istenen Koç’la ilgili, kamuoyu yanıltılıyor. Yalan yanlış haberlerle Ergün Koç’un kankasına ve kankasının tetikçisine meclis üyeliği yolu açabilmek için algı yaratılmasına çalışıldığı belirtiliyor.
Erken çıkan CHP adayı Murat Tanrıverdi’nin bir hayli yol aldığı dile getirilirken, İYİ Parti’nin olası adayı Hüsnü Doğruoğlu’nun isminin ise yarın açıklanması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.