“Yörsan kamulaştırılarak, üretime kazandırılsın”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Örgütü; geçtiğimiz günlerde iflası kabul edilen Susurluk’taki Yörsan Süt Fabrikası’nın kamulaştırılarak üretime kazandırılmasının bölge ekonomisi açısından çok önemli olduğunu bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Rıfat Narhın, “Balıkesir Vatan Partisi İl Örgütü’müz bu konuda Balıkesir ve ilçelerinde girişimlerde bulunuyor. Karacabey’e de katkısının olacağını düşündüğümüz bu girişimleri destekliyor, ilçemizin siyasi parti ve kitle örgütlerine de çağrıda bulunuyoruz. Yörsan kamulaştırılsın, üretime kazandırılsın.” dedi.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Narhın, açıklamasına şöyle devam etti: “Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı içerisinde atıl duruma düşen ya da iflas gibi nedenlerle üretimi duran işletmeler ile ilgili çözümlerimizden biri de kamulaştırmadır. Kamulaştırmalar sonucunda üretimin sürmesi istihdam sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılığın temel üretim yeri olan ilçemiz içinde Yörsan’ın kamulaştırılması yerinde olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin üretim devrimini gerçekleştirmesinin tek yolu tarım ve hayvancılıktır. Kamulaştırma sonucunda devletimizin önderliğinde yeniden tarımda dünyanın sayılı ülkelerinden olabiliriz. Kamulaştırmada devletin ortaklığı yüzde 55-60, üretimin temeli olan emekçilerin payı ise yüzde 35-40 ve isterse iflas eden işletme sahibi de yüzde 5 oranında ortak edilebilir. Bu yolla emekçilerin üretimdeki etkisi ve katkısı da artacaktır. İşletme sahibinin de deneyimlerinin üretime katılımı kamusal paydaşlığı yükseltecektir.

Bu nedenlerle komşu ilçemiz Susurluk’taki Yörsan Fabrikası’nın kamulaştırılmasının Türkiye Cumhuriyeti’nin üretimine katkı sağlayacağını umut ediyoruz. Bu şekilde Susurluk ve komşu ilçelerdeki üretim ve hayvancılığın da değer kazanacağını düşünmekteyiz. Vatan Partisi Balıkesir İl Örgütü’müzün “Yörsan Kamulaştırılsın” girişimine bizde katılıyoruz. Bursa ve Karacabey’deki siyasi parti ve kitle örgütlerine de çağrıda bulunuyoruz. Gelin atıl duruma düşmüş bir üretim değerini Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandıralım. Hükümeti kamulaştırma konusunda adım atmaya teşvik edelim. Elini taşın altına koymasını sağlayalım. Üretim Ekonomisi’ne geçiş için, Üretim Devrimi için Karacabey olarak ilk adımı atan yer olalım. Yörsan Kamulaştırılsın, istihdam sağlasın, hayvancılığa değer katsın, Üretim Devrimini başlatsın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.