“Yorgunu yokuşa sürmeyin”

Karacabey CHP eski ilçe başkanlarından Nazmi Hacer, yaşlıların gereksiz prosedürlerle yıpratıldığını söyledi. Bankaların kesinti iadeleri için zorluklar çıkardığına dikkat çeken Nazmi Hacer, “Altmış beş yaş üstü vatandaşlara devlet ücretsiz yolculuk yapma olanağı tanırken, bankaların çektirdiği işkence neyin nesidir?” dedi.
Ziraat Bankası’nda yaşadığı bir olayı anlatan Nazmi Hacer, “Emekli olduğum günden bu yana maaşımı aldığım Ziraat Bankası’na gittim. Kredi kartı aidatları ve alınan kredilerin dosya masraflarının iadesi hakkında bilgi istedim. Kredilerimden dosya masrafı kesilmediği, kredi kartım için de aidat alınmadığını söylediler. Aldatıldığımı hissederek dilekçe ile başvuru yaptım. Dilekçemin cevabında ise iki adet krediden dolayı 150 TL civarında alacağım olduğu ve iadesi için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurmam gerektiği belirtildi.
Gösterilen yol yasal. Ancak belirli yaşa gelmiş insanların, gençmiş gibi kapı kapı dolaştırılması insani değil.
Yasa gereği vatandaşın alacağı varsa, incelenip banka hesaplarına yatırılamaz mı?
Şimdi de elektrik faturalarındaki kayıp, kaçak bedelinin idaresi söz konusu. Bakalım nelerle karşılaşacağız?
Altmış beş yaş üstü vatandaşlarımıza devlet ücretsiz veya düşük ücretli yolculuk yapma olanağı tanırken, bankaların bu işkencesini anlamak mümkün değil.
Yaşam zaten belirli yaşa gelmiş insanları yoruyor. Gereksiz prosedürlerle hayat yorgunu insanlar yokuşa sürülmesin” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.