Abdullah Yalazı ile yola devam

Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “1. Olağan Genel Kurulu”nu gerçekleştirdi. Derneğin ilk genel kurulunda başkanlığa Abdullah Yalazı getirilirken, başkan yardımcılığına Hasan Genç, dernek sekreterliğine İsmail Yozgat, muhasip üyeliğe Ahmet Şen ve denetim kurulu başkanlığına Mustafa Erol seçildi.
Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yönetim ve denetim kurulu üyelerini belirlemek üzere Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Yapılan ilk genel kurulda geçici başkan “Abdullah Yalaz ile devam” diyen dernek üyeleri, yardımcılığına Hasan Genç’i, dernek sekreterliğine İsmail Yozgat’ı, muhasip üyeliğe Ahmet Şen’i ve denetim kurulu başkanlığına Mustafa Erol’u seçti.
Seçimin ardından konuşan Dernek Başkanı Abdullah Yalazı, “Yardımlaşmak milletimizin mayası ve güzel dinimizin emridir. İlahi hikmetin gereği, insanlar şekil, kuvvet ve zekâ yönünden eşit değildir. Bunun neticesi olarak insanlar arasında çalışma hayatında, zenginlik ve makamda da bir farklılık olması tabiidir. Nitekim bir ayette Yüce Rabb’imiz bu hikmeti şu şekilde açıklamaktadır: ‘Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar? Dünya hayatında onların geçimliliklerini aralarında biz paylaştırdık. Birbirlerine iş gördürmeleri için kimini ötekine derecelerle üstün kıldık. Rabbinin rahmeti, onların biriktirdikleri şeylerden daha hayırlıdır’” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.