Yönetemiyorsunuz!

SP, “Aylık Divan Toplantısı”nda iktidara yüklendi:
Karacabey Saadet Partisi, “Eylül Ayı Divan Meclis Toplantısı”nı önceki gün ilçe binasında gerçekleştirildi. Toplantıya SP İl Başkan Yardımcısı Muhammed Karaman’ın yanı sıra ilçe yönetim kurulu ile partililer katıldı.
            Saadet Partisi’nin yapıcı ve yol gösterici muhalefet anlayışıyla güncel konulara projeler üreterek istikrarlı yürüyüşüne devam ettiğini dile getiren Saadet Partisi il Başkan Yardımcısı Muhammed Karaman şöyle konuştu:
            “Parti olarak zaman zaman iktidara uyarılarda bulunuyor ve yapılan yanlışların nedenlerini ortaya koyarak doğruyu bulma noktasında üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. İfade krizine yol açan ve ilk önceleri Kürt meselesi olarak tanımlanan hassas bir konuda bizler bu projeyi demokratik açılım ve daha sonrası da milli birlik ve bütünlük projesi olarak tanımladık. Doğrusu da budur. Hazırladığımız barış ve kardeşlik için gönüllü birliktelik projesi iktidara yol gösterici olmuştur.”
Sınırların açılması sağlıksız
            Karaman, Ermenistan’la yürütülen diplomasi trafiğinin sağlıklı yürütülmediğini savunarak, “Ermenistan açılımı adı altında sınırların açılması yönünde başlattığı girişim maalesef çok sağlıklı yürümüyor. Sınırların kapatılması gerekçelerinin halen ortadan kalmadan komşularımızla sorunsuz iletişim adına imzalanan protokol başımıza çok işler açabilir. Tek millet iki devlet olarak gördüğümüz Azerbaycan topraklarının haksız işgali hala devam ederken sınırları açarak kardeşlerimize sırt çevirmiş oluruz.” dedi.
Protokoldeki maddelere dikkat!
            Karaman konuşmasının devamında, “Protokolde çok riskli maddeler bulunmaktadır. Türkiye ve Ermenistan’dan oluşan bilim adamları heyetinin yapacağı çalışma sonucunda zaten 3 T’den (Tanıma, Tazminat talebi, Toprak talebi) vazgeçmemiş olan karşı tarafın istekleini dünya kamuoyunda meşrulaştırma riski mev-cuttur. 21 Ekim’de de parlamentomuzda oylanacak olan bu protokole karşı onların ne zaman oylama yapacakları belli değildir. Bizden sonra yapacakları bir oylama ile reddedildiğinde doğacak sonuç tamamen aleyhimize olabilir. Ülke çıkarları zedelenebilir ve millet olarak zarar görebiliriz.” şeklinde konuştu. 
Davos’ta “one minute” diyenler nerede?
            Aylık Divan konuşması için geldiği Karacabey’de birçok siyasi güncel konuda fikir belirten Karaman KKTC ve İsrail dış politikasını da değerlendirerek, “ Kıbrıs’ta halen aynı noktadayız. İktidar KKTC’nin uluslar arası kamuoyunda tanınması yönünde bir çalışma sarfetmiş olsaydı eğer, bugün çok daha iyi bir konumda olurduk. Diğer taraftan, İsrail Mescid-i Aksa’yı yıkmak istyor. Müslümanların girmesini yasaklıyorken Daos’ta one minute diyenler neden hala suskun durmaktadırlar. Yoksa bu çıkışları one minute the end mi oldu? Hükümet iç ve dış politikalarda birçok hatalar yapmaktadır. Konya’da yapılan uluslar arası hava tatbikatının iptali tamamen iç politikaya yönelik bir manevradır.” dedi.
Ekonomi felç oldu
            İktidar tarafından ekonomik krizin zamanında fark edilemediğini vurgulayan Karaman, “Borcu borçla kapatmaktan başka hiçbir şey yapamayan iktidarın bütçesi delik deşik olmuş, ülke borcumuz giderek artmıştır.”diye konuştu.
            Toplantıda ayrıca Saadet Partisi İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, Gazi Mahallesi Temsilcisi Ferhat Memiş, İsmetpaşa Köyü Temsilcisi Zikri Topaloğlu, Tanıtma Başkanı Salih Küçük, Gençlik Kolu Başkanı Selim İçöz ve Meslek Kuruluşları Sorumlusu İsmail Oruç yapılan aylık divan toplantısında faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Toplantı, partiye katılanlara rozetlerinin takılmasıyla son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.