Her bebek için bir fidan dikilecek

Karacabey Kaymakamlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erezyon Kontrolu Genel Müdürlüğü’nce başlatılan “Her bebek için bir fidan” kampanyası başlatıldığını duyurdu.
            Bu bağlamda doğan her bebek için bir ağaç dikilecek. Proje gereği Nüfus Müdürlükleri 2009 yılında doğan bebekleri tespit ederek, fidan dikimi için toprak hazırlığı yapılacak.
            Ağaç dikimi için ulaşımı kolay, merkeze yakın, parsel yolları yapılabilecek uygun meyilli yerler aranacak. Hazine arazilerinde, bozuk orman alanları yada tahsis amacı değişikliği yapılabilecek uygun mera arazileri incelenerek, en uygun alan belirlenecek.

            Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Dursun Balaban, “Nüfus Müdürlüğü her ay yeni doğan bebeklerin isimlerini bize bildirdiği için aileler herhangi bir masraf yapmadan çocuklarının adına ağaç dikilmiş olacak.” dedi.
            Ağaçların bebeklerle birlikte büyüyeceğini belirten Balaban, bunun hem gelecek neslin hem de ailelerinin ağaçlara, ormanlara ve çevreye karşı daha duyarlı olmasına katkı sağlayacağını söyledi.
            Kaymakam Balaban, proje için Ankara’nın pilot il seçildiğini ve tüm Türkiye’de uygulamaya geçileceğini sözlerine ekledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.