“Yolluk” isimli komedi beğenildi

Karacabey Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneğinin organize ettiği ve ünlü komedyen Yalçın Menteş’in sahnelediği “ Yolluk” isimli komedi  oyunu beğenildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde 27 Ekim 2008 günü saat 18.00 ve 20.30 ‘da iki seansla gösterime sunulan tek kişilik gösteriye ilgi büyüktü.
Oyunda komedyen Yalçın Menteş alkol sorununu çok farklı bir şekilde izleyiciye sundu. Menteş, “ Yolluk” isminin nereden kaynaklandığını şöyle anlattı; ”Annemiz çocuklarını askere ve bir yere uğurlarken bir şeyler hazırlayıp yanına koyduğu yiyeceklere, memura verilen harcıraha ve Ermenilerin meyhanesinde içenlere hesabı kestikten sonra bahşiş olarak verilen bir şişe beleş rakıya” Yolluk” denir. Ben araştırmacı tiyatrocuyum. İlk olarak liseye giderken alkole Çiçek barda bir şişe bira ile başladım. Alkol “yolluk” olarak veriliyormuş dediler. İçeriye girdim meğer Çiçek bar amele kahvehanesi gibi yazarların, sanatçıların yeri imiş. Bende 4 duble attı, ayaklarım yere basmadı. Çiçek barda barmen” Yalçın abi içebildiğin kadar iç “ Yolluk “ tur dediler. Gördüm ki sanatçıların % 90 ‘ı alkolikmiş. Tam 30 yılda 30 varil alkol içtim. Aileler çocuklarınıza dikkat edin 1-3-5 bira derken gençler alkolik oluveriyor. Hele uyuşturucu kokain kullananların kafaları önce ikiye ayrılıyor daha sonra laptop oluyor. Aileleriniz de alkollü kişi varsa lanetlemeyin, çünkü o ne yaptığını bilmez. İbrahim Tatlıses ve Nasrettin Hoca’da alkolikmiş. Akşehir gölünün kenarında yoğurtla şarap içerken karşıdan gelen bir köylüsü “Hoca ne yapıyorsun” deyince Hoca hemen tahta kaşıkla aldığı yoğurdu göle salarak “göle maya çalıyorum” demiş. Köylüsü,” Hoca göl maya tutar mı?” diye sorunca Hoca da”ya tutarsa” diyerek cevap vermiş. Uzun lafın kısası alkolik insanın adresi ya meyhane yada mezardır. Alkol çok kötü bir hastalıktır.”
Ünlü komedyen tek kişilik gösterisinde kimi zaman izleyiciyi güldürürken ,kimi zaman da hüzünlendirerek düşündürdü.
Program sonunda konuşan Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu ile Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Koparan;” Polisin görevi sadece suçluyu yakalayıp nezarete atmak değil, zaman zaman sosyal kültürel etkinlikler yapmaktır. Katılanlara ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz.” diyerek Yalçın Menteş’e bir buket çiçekle, plaket verdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.