Halkın yararına olmayan adım atmayız!

*Karacabey’in 60 yıldır iflas etmiş zihniyetle yönetildiğini ve bu nedenle bir türlü çağdaşlaşamadığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Başkan-lığı’nı kazanarak insana nasıl değer verildiğini göstermek istediklerini ileri sürdü.
*CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş’la yerel seçimler üzerine konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorunlarına kadar biz sorduk, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş yanıtladı:

SORU-Ne zamandan beri siyasetin içindesiniz?
YANIT- Öğretmenlik mesleğinden alnımın akıyla emekli olduktan sonra gönül verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’ne girdim. 11 Aralık 2007’den itibaren İlçe Başkanı olarak siyasetin içindeyim.
SORU-Yerel siyasetçilerimiz, siyasete ve yöremize katkı verme konusunda yeterli oluyor mu?
YANIT- Yerel siyasetçilerimiz tabii ki Karacabey’in sorunlarına katkı konusunda çalışma yapıyorlar. Ancak iktidar partisinin yerel yöneticilerinin halkın sorunlarıyla daha fazla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeterli görmüyorum. Bu nedenle sorunları çözme konusunda katkı yaptıklarına pek inanmıyorum. Biz CHP İlçe örgütü olarak sorunları yerinde inceleyerek çözüm bulma aşamasında önemli mesafeler katettik. Örnek olarak Çarık Köy Kum Ocağı, Yeniköy’den kum alınma olayı, Taşlık ve Danişment Taş Ocaklarıyla ilgili sorunları yerinde inceledik. Milletvekillerimiz ile TBMM’de soru önergeleri vererek kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra da partimizin çizgisi değişmeyecek. Sorun nerdeyse, CHP orada olacak. Neşteri vuracak. Sıkıntılara son vererek çevreye huzur ve adalet dağıtacak.  
SORU- Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi havayı nasıl buluyorsunuz?
YANIT-Yaklaşan yerel seçimlerde Karacabey’de çok farklı seçim olacağı inancındayız. Henüz partilerin adayları netlik kazanmadı. Takdir edersiniz ki, önümüzde 5 ay gibi uzun bir süre var. Ancak biz çok rahatız. Bizim dışımızdaki partilerde sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle siyasi hava çok puslu. Kazananın önceden belli olmayacağı bir seçim yaşanacak. Hava çok sisli, kaygan ve dumanlı. Ne olacağını kestirmek zor. Ancak biz hazırlığımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.
SORU- Seçim çalışmalarınız hakkında ne söyleyebilirsiniz?
YANIT-Seçim çalışmalarımızı 6 ay önce başlattık. İlçe danışma kurulu ve ilçe seçim komisyonlarımızı kurduk. Bu komisyon ve kurullar Karacabey’imizin sorunları ve projeleri ile ilgili çalışmaları yürütüyorlar. Öncelikle çözülmesi gereken temel sorunları belirtiyorlar. CHP olarak yerel seçimlerde halkımızın karşısına çok iddialı çıkacağız.
SORU- Belirlediğiniz aday ya da adaylar var mı? Kamuoyunu bilgilendirir misiniz?
YANIT-Yıllardır Karacabey’de yerel seçimlerde umduğunu bulamayan partimiz bu seçime çok daha planlı ve programlı bir şekilde girecektir. Pırıl pırıl adaylarımız var. Bizim için Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkanlığı kadar önemli. Belediye Başkan adaylarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ile İl Genel Meclisi Üyelerimiz, genç, dinamik ve konusunda uzmanlaşmış arkadaşlarımızla halkımızın hizmetinde olacağını söylüyoruz. Karacabey’li hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum; sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl hizmet getirdiğini herkes görecek.
SORU- Şu anki Belediye Başkanı Ergün Koç’un belediyecilik anlayışını ve yaptığı yatırımları nasıl buluyorsunuz? Sizce başarılı oldu mu?
YANIT- Belediye Başkanı Ergün Koç’un belediyecilik anlayışını benim sorgulamam anlamsız. Sayın Başkan, tabii ki o makama oturmaya gelmedi. Çeşitli park ve bahçeler konusunda çalışmalar olmuştur. Karacabey’in çevre ve yol sorunlarının heykel civarında çözümlenmesi önemli değildir. Önemli olan kenar mahallelerimizdeki yatırımların olmasıdır. Özellikle Selimiye, Hüdavendigar, Hamidiye, Mahmuriyet, Yeni Mahalle ve Gazi Mahallesi’ndeki sorunlar çözüm bekliyor. Biz Sayın Koç’un yaptıklarını yeterli görmüyoruz.Biz Karacabey’i layık olduğu güzelliklere taşımaya talibiz. Suyu içilebilir, havası teneffüs edilebilir, çevresi pırıl pırıl, yemyeşil, çağdaş, temiz, güvenli bir Karacabey için çok çalışacağız.  
SORU- Karacabey’in öncelikli en önemli sorunları nelerdir?
YANIT-Karacabey’in öncelikli ve en önemli sorunları içme suyu, çöp, trafik ve işsizliktir. Yerel yönetimler sadece yol ve su sorunlarıyla değil, halkın işsizlik sorununa da çözüm konusunda yardımcı olması gerekir. ‘Çiftçisiz ülke olmaz’ söylemiyle bugüne kadar çiftçiye ne gibi projeler ve kaynaklar sunuldu. Artık yerel yönetimler bulunduğu yörenin tüm sorunlarına çözüm aramak zorundadır. Bizim bu konudaki proje çalışmalarımız devam ediyoruz. Çağdaş bir Karacabey yaratacağımıza inancım tamdır.
SORU- Karacabey  halkının beklentileri ve seçime bakış açıları size göre nasıl?
YANIT-Karacabey halkı sosyal ve ekonomik yapısıyla daha modern, daha çağdaş bir ilçeye özlem duymaktadır. Halkımızın bu seçimlerde ne istediğini bilerek ve ona göre davranacağına eminim. Sosyal demokrat ve Cumhuriyet’e sahip çıkan bir anlayışı istediklerini görür gibiyim.
SORU- Sizin İlçe Başkanı olmanızla birlikte puanı yükselmeye başlayan CHP, Karacabey’deki yerel seçimlerde patlama yapabilir mi?
YANIT- Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okundan biri olan halkçılık ilkesiyle sürekli halkın yanında olacağını bilmesini isterim. Halkın sorunları bizim sorunlarımızdır. Biz ayağımıza üşenmeyiz. Biz işin mutfağından geliyoruz. Tüm halkımızı,  Atatürkçüleri, Ulusalcıları ve Cumhuriyetten yana olan herkesi CHP çatısı altında omuz omuza olmaya bekliyoruz. Karacabey’de bu birlikteliği sağlayacağımıza olan inancım tamdır. Seçimlerde iddialı olduğumuzu bir kere daha ifade ediyorum.
SORU- En büyük hayaliniz nedir?
CEVAP-İnsanlar hayalsiz ve umutsuz yaşayamaz. CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yaparak, halkımızın sosyal demokrat anlayışı görmelerini istiyorum. İddialı bir söz söyleyeceğim. Bizim iktidarımızda halkın yararına olmayan bir tek çivi bile alınmayacak. Plansız, programsız iş yapılmayacak. Çar çura son verilecek. Yağmacılardan ise mutlaka hesap  sorulacak. Karacabey’i halkla birlikte çok daha güzel yerlere ve mutlu günlere taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.