Pazarlamacı gazeteciler ve Ergün Koç

Pazarlamacı gazeteciler ve Ergün Koç
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’ye pazarlanmaya çalışıldığını son günlerde sıkça okumaya başladık.
Çok ilginç.
Ergün Koç’la birlikte çalıştıklarını, O’nu çok iyi tanıdıklarını ve normal biri olmadığını gördüklerini de söylemeyi ihmal etmeyen pazarlamacı gazetecilerin amacı nedir?
Köşelerinde dinci politikalar karşıtı yazılar yazıyormuş gibi görüntü veren pazarlamacı gazeteciler, diğer taraftan da Ergün Koç’u AKP’ye yamamaya çalışıyorlar.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
Doğrusunu söylemek gerekirse, göklere çıkardıkları Ergün Koç’u şişirirken baloncu başını aratmayan pazarlamacı gazeteciler, Aurelio’nun menajeri Bayram Tutumlu’yu bile solladılar.
Genellikle “Koç’un Çiftliği’nde ağırlanan bu gazeteciler, her nedense Başkan’ın yolsuzluk dosyalarını görmezden gelirken, ısmarlama haber yaparak küçücük bir tuvalet açılışını Karacabey’e çağ atlatılmış gibi gösterme yarışı içine girdiler.
Pes doğrusu!
Karacabey’de Cumhuriyet tarihinde görülmeyen boyuttaki çok ilginç yolsuzluk dosyalarının gündemden düşmemesi haber olmuyor da, Atatürk Bulvarı üzerinde 500 metre parke taş serpiştirilmesi olağanüstü abartılarak okuyucuya servis yapılıyor.
Halk kandırılmaya çalışılıyor.
Seçimlere beş kala, eniştem beni niye öpüyor?
Neden şimdi? Bu çalışma 4 yıl önce başlatılsaydı da Karacabey’in tüm sokakları pislikten kurtarılsaydı daha güzel olmaz mıydı?
Her belediye başkanının yaptığı gibi Cumhuriyet Alanı’nda, yani şehrin göbeğindeki asfalt sökülerek, parketaş şovu sergileniyor.
Dostlar alışverişte görsün.
Bu çalışmalar henüz asfalt yüzü görmeyen mahallelerde, toz toprak içindeki sokaklarda neden yapılmıyor?
Alt yapısı Koç döneminden önce tamamlanan Kültür Park ile esnafı çileden çıkaran şaibeli Pazar Yeri  dışındaki yatırımlardan başka ipe sapa gelir hizmetten söz edemeyiz.
Yeniköy’ü saymıyoruz. Koç’un Karacabey’in önünü açacak, halkı mutlu edecek doğru dürüst projesi olmadı.
Bunlar anlatılmıyor.
Koç’un başkan olabilmek için meydanlarda verdiği sözlerin yüzde 95’ini yerine getirmediği yazılmıyor.
Seçilmesi halinde 20 bin kişiye iş kapısı açacağını, bunun için 20 yatırımcının Çatrak’ta hazır beklediğini söyleyen Ergün Koç’un balonunun 3 ay içinde patladığı görülmüyor. Ya da görülmek istenmiyor.
“Arıtma Tesislerini çalıştırmazsam, kansere dönüşen çöplüğü 3 ay içinde kaldırmazsam Belediye Başkanlığından istifa ederim” diye gazetelere bol bol demeçler veren ve hiçbir sözünde durmayan Ergün Koç’un başarısızlığı, AKP’ye pazarlama yapılırken neden saklanıyor?
Özel gazetecilerin yerlere konduramadığı Ergün Koç, bu kadar çok başarılıysa kendi partisinden niye aday olmuyor?
Biz söyleyelim: Koç, Karacabey’deki sivil toplum örgütlerinin çoğuyla kavgalı ve kredisi bitmiş durumda.
Düne değin AKP’yi yerden yere vuran  Ergün Koç’un amaçları içinde, iktidar partisine yamanarak saltanatını sürdürmenin ötesinde, Danıştay’daki ağır cezalık 12 ayrı yolsuzluk dosyasını rafa kaldırmanın hesapları yapılıyor olamaz mı?
Koç’un penceresinden bakıldığında böyle düşünülebilir.
Peki, düne değin Başkanlıktan düşürebilmek için her türlü muhalefeti yapan, her köşe başında acımasızca eleştiren, yolsuzluğu, usulsüzlüğü,  kurumu zarara uğrattığı meclis üyeleri tarafından belgelendikten sonra İçişleri Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderen AK Parti Karacabey örgütü seçim meydanlarında Ergün Koç adına nasıl oy isteyecek?
Araştırmacı gazeteciler bunları yazmıyor.
Neden?
Yazımızı noktalamadan bir soru daha yöneltelim: Şu anda 10 trilyonu aşkın borcu olduğu dile getirilen Belediye’nin kasasına 4.5 yılda yaklaşık 80 trilyon girdi.
Karacabey Belediyesi’ndeki çalışanların maaşları yılda ortalama 3 trilyon tutuyor. 4.5 yılda ödenen rakam 13.5 trilyon yapıyor. Kültür Park için harcanan 3 trilyon, Pazar Yeri 2 trilyon, parketaşlarına 2 trilyon, Yeniköy’e de 1 trilyon gittiği söyleniyor. Toplam 21.5 trilyon yapıyor.
Bunlar yaklaşık rakamlar. Olmaz ya, bilemediğimiz zorunlu harcamalarla bu rakam 40 trilyon olsun.
Paranın canbazı olduğunu söyleyen Başkan Koç geriye kalan bizim göremediğimiz 40 trilyonluk yatırımı nereye yaptığını gösterebilir mi?
Pazarlamacı gazeteciler etik değerler adına bunları istemeyerek de olsa yazabilir mi?

Not: Aşağıda, Ergün Koç’un partili arkadaşlarının da yer aldığı Belediye’deki 15 üyeden, 11 Meclis üyesinin imzalarıyla 28.04.2005 tarihli İç İşleri Bakanlığı’na gönderilen Başkan’la ilgili şikayet dilekçesini ve bu dilekçe sonunda nasıl aklandığını hiçbir yorum yapmadan kamu oyunun bilgilerine sunuyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.