YOLLAR YOL DEĞİL!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ülkemiz, dünyanın doğal dengelerini yok eden anlayışların liberal ve emperyalist kapitalizmin etkisiyle doğal afetler yaşamaya başladı. Can kaybımız, mal kaybımız, toprak kaybımız, ürün kaybımız inanılmaz boyutlara ulaştı. Dünya Lideri iddiasındaki, “Dünya bizi kıskanıyor” iddiasındaki Akp iktidarının “Yaptık, Oldu” dediği her şey patlamaya, çatlamaya, çökmeye başladı. 3. Havayolu çöktü. Tren yolları çöktü. Otoyollar çöktü. Köprüler çöktü. Ve çökmeye devam ediyor. Kibirlendikleri yolların tamamı bakım üzerine bakım geçirdi, geçiriyor. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakları rantiyeye gidiyor. Onarım geçirmesine karşın her şey çatlıyor, patlıyor, çöküyor. Neden ?
Tek sözcükle adlandırırsak “inşaat rantçılığı”. Ülkenin yitirdikleri, yitirecekleri Akp’nin umurunda olmadı, olmamaya da devam ediyor. Kullanıma uygun olmayan asfalt malzemesi, nasıl yapıldığı bilinmeden ve denetlenmeden açılan ulaşım yolları, maliyetlerinin binlerce katı ile yapılan bina-yol-köprü, Danıştay’ın bile “1,5 Katrilyon yolsuzluk var” dediği öç alma amaçlı yapılan 3. Havalimanı, Karadeniz sahil şeridini katlederek ve dahi insanların öldürülmesine göz yumularak yapılan sahil yolu, HES’lerin yatağını bilim dışı değiştirip toprak kaymalarına neden olması, Tarım ve üretimin en verimli yerlerinde doğayı katlederek yapılan santraller, yanan (!) ormanları ağaçlandırmak yerine belli gruplara peşkeş çekilmesi….
Akp’nin bu davranışlarının kaynağı ne? 12 Eylül Amerikancı darbesinin türettiği Borçlanma Ekonomici, Vahşi kapitalizmin aracısı, emperyalizmin iktidarını desteklediği bir parti olması. Siyasi bir görüşü yok. Duruşu yok. Çözümü yok. Emperyal kapitalizm stratejik önemde gördüğü ülkelerde, temel taşları yerinden oynatacak iktidar ve muhalefetler tasarlar. O tasarılardan biridir; Akp. Cumhuriyet Değerlerine, Laikliğe düşman. Ülkenin Tam Bağımsızlığına düşman. Özgürlüklerine düşman. Kurucusuna düşman. Varlık nedenlerinden olan Cumhuriyet, Laiklik, Bağımsızlık, Özgürlük gerçekleriyle kavgalı. Oysa her yitirilen gerçek anlamda sonunu hazırlıyor, ülkemizin de geleceğini karartarıyor, kapanması gittikçe zorlaşan maddi ve manevi zararlar açıyor. O iktidarda kalayım kibiri ve iktidar bende kalsın bedel arttı korkusuyla; ülkemizi her alanda uçuruma sürükledi.
Kendi topraklarımızda ; “paralı yol” ile övünülür mü ?
Kendi topraklarımızda; “yap-işlet -devret” modeliyle 325 Milyar kira bedelli ( hem de 25 yıldan başlayan sürelerle) yaptırılan hastanelerle övünülür mü ?
Kendi topraklarımızda; Deli Dumrul örneği “paralı geçilen köprü” ve geçmeyen her araç için Devlet bütçesinde trilyonlar ödemekle övünülür mü ?
Kendi topraklarımızda; Yahudiye, Amerikalıya, İngilize yüzbinlerce dönüm arazi satarak çevresini otoyollarla döşemekle övünülür mü ?
Çatlayan, patlayan, çökenler karşısında Akp’li Bakan, milletvekili, Belediye Başkanları Yaradan’ı suçluyor. “Mevlam çok yağdırdı “.
Yaradan ; eksik ya da yanlış asfalt malzemesi mi kullan dedi ?
Yaradan; köprülerde çelik konstrüksiyon kullanma mı dedi ?
Yaradan; menfezleri dar yapsınlar, denetlemeyin mi dedi ?
Yaradan; dere yataklarıyla oyna, toprak kaymaları olsun mu dedi ?
Yaradan; yanan (!) ormanları rantiyeye aç mı dedi ?
Yaradan; Milletin parasıyla, onlarca yıl kendi mallarına kira ödet mi dedi?
Yaradan; geçmeyen her araç için Milletin vergilerini topla, yaptırdığın belli gruplara ver mi dedi ?
Akp’nin yaptığı yollar ; Yol Değil !
Akp’nin gittiği yollar ; Yol Değil !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.