Yılın kadın girişimcilerine anlamlı ödül

*Zahide Bayraktar, dürüstlüğe özen gösteren, insan sağlığına önem veren, temizliği ve kaliteyi öne çıkaran başarılı kadın girişimcilere verilen ödülü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun elinden aldı.  Bayraktar ile birlikte, Müzeyyen Akduman, (Uluabat Börekçisi) Hatice Tun, (Dramalı Köfteci) Bahar Şeker de (Pastaneci) ödüllendirildi.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı Dünya Kadınlar Günü’nde, düzenlenen törende yılın en iyi kadın girişimcilerini ödüllendirdi.
Bursa’da düzenlenen törende, Karacabey’i başarı ile temsil eden Hey İsmail Teras Kafe’nin kadın girişimcisi Zahide Bayraktar gurur kaynağımız oldu. Zahide Bayraktar ile birlikte Müzeyyen Akduman, (Uluabat Börekçisi) Hatice Tun, (Dramalı Köfteci) Bahar Şeker de (Pastaneci) ödüllendirildi.
Hizmet sunarken, dürüstlüğü, temizliği ve insan sağlığına önem veren kaliteyi öne çıkaran işletmelerin başarılı kadın girişimcilerini her yıl araştırdıklarını ve puanlama yaparak belirlediklerini söyleyen BESOB Başkanı Arif Tak, geleceğe umutla baktıklarını dile getirdi. Tak, “Başarılı kadın girişimcilerimizi içtenlikle kutluyorum. Bursa’mızdaki ve tüm ilçelerimizdeki başarılı kadın girişimcilerimizin mesleğindeki örnek uygulamaları ile onur duyuyoruz” dedi.
Karacabey’de üç yıldır Hey İsmail Teras Kafe’yi başarı ile işleten Kadın Girişimci Zahide Bayraktar’a ödülünü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi. Müezzinoğlu kadın girişimlerin tümünü teker teker kutladı.
Bakan Müezzinoğlu, kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza vererek ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacaklarını söyledi.
Hayatın her alanında olduğu gibi çalışma hayatında da kadın ve erkek eşitliğine dayanan bir yapı inşa ettiklerini belirten Müezzinoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “İktidar olduğumuz günden beri özellikle kız çocuklarının eğitimine önem verdik. Kadının sosyal hayatta, eğitim hayatında, ticari, ekonomik ve siyasi hayatta daha güçlü olmalarının önünü açtık. Türkiye’de kadının iş ve çalışma hayatındaki yerini yüzde 23’lerden yüzde 33’lere taşıdık. İstihdamdaki kadının yeri, yüzde 33’lere geldi. 2023’teki hedefimiz, yüzde 43’lere gelebilmektir.
Esnaf kadınların hak ve hukukunu, onların daha güçlü olmasını her zaman destekleyeceğiz. Kadının emeğini korumanın ve bu emeğin yarınlara bereket olarak dönmesini sağlamak herkesin görevidir.”
Bayraktar: Kadın haklarına daha çok saygı gösterilmelidir!
21 yıldır Yeniköy’de, 3 yıldır da Karacabey’de Hey İsmail Teras Cafe işletmecisi olarak hizmet sunmaktan mutlu olduklarını belirten Zahide Bayraktar, kadınların kendi gücüne güvenmesi ve kararlılık içinde yürümesi gerektiğine vurgu yaptı.
Zahide Bayraktar, kadın ve erkek eşitliğinin önemine değinerek, Türkiye ekonomisinin kadın eliyle büyüyebileceğine dikkat çekti.
Bayraktar, “Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Bursa Valiliği’nin Dünya Kadınlar Günü’nde bana layık gördüğü plaketleri almak bizlere onur verdi. Bize güvenenlere teşekkür ederiz.
İş dünyasının kadın üretimine her zaman ihtiyacı olacaktır. Ülkemizde kadın girişimcilere daha fazla destek verilmesi gerekiyor. Türkiye ekonomisi dünya ekonomileri arasına girecekse, bu ancak kadın eliyle gerçekleşebilir. Türk kadını çok güçlüdür, evini de işini de yönetir. Aynı anda annelik görevini de başarı ile yürütür.
Kadınlarımız horlanmamalıdır, dışlanmamalıdır. Yönetimlerin ve siyasetin her aşamasında daha çok yer alabildiğimiz ortak bir bilinç içinde tüm kadınlarımızın anlamlı gününü kutluyorum” dedi.
Hey İsmail Teras Cafe vazgeçilmez oldu
Her geçen gün büyüyen Hey İsmail Teras Cafe’yi eşi emekli eğitimci Şaban Bayraktar ile birlikte işlettikleri belirten Zahide Bayraktar geleceğe umutla baktıklarını dile getirdi.
İşletme hakkında da bilgi veren Zahide Bayraktar, her kesime cevap verebildiklerini kaydetti.
Bayraktar, “Cafemizde öncelikle dürüstliğe, eğitime, kaliteye ve temizliğe çok önem veriyoruz. Leziz menülerimizle müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlamayı görev sayıyoruz. Öğrencilerin ders çalışabileceği gibi bir ortamın yaratılmış olmasını sevindirici buluyoruz. Kafemizde öğrencilerin bir araya gelerek ödev yapmaları ve ders çalışmaları bizlere mutluluk veriyor.
Kafemizde yaptığımız çeşitli etkinliklerle 7’den, 70’e herkesin beğenisini kazanan bir ortam yaratılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
Karacabey’e kafe anlamında yeni bir soluk kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.