“Gördük ki Karacabey kararını vermiş ‘EVET’ diyor”

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, geçtiğimiz Cumartesi günü partisinin referandum çalışmalarına destek vermek amacıyla Karacabey’e geldi.
İlk olarak parti binasında AK Partililerle buluşan Birkan, daha sonra ilçede basın, Tarım Fuarı, esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde konuşan Milletvekili Birkan, “16 Nisan’da yapılacak referandumdan Karacabey’den “EVET” çıkacağından hiç şüphemiz yok” dedi.
İlçe Başkanı Murat Erol başkanlığındaki AK Parti ilçe yönetimiyle birlikte MELTEM Gazetesi’ne de ziyarette bulunan Birkan yerel basının önemine vurgu yaptı.
Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’la bir araya gelen Birkan, yeni Anayasa ve referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karacabey’den büyük bir evet çıkacağına inancımız tamdır diyen Milletvekili Birkan, “Güçlü bir şekilde tam kadro sahalara indik. AK Parti referandum çalışmalarını ülke genelinde hızlı bir şekilde sürdürüyor. Referandumdan ‘EVET’ çıkacağına şüphemiz yok. Önemli olan güçlü bir ‘EVET’ çıkması. İşte bu yönde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kapı kapı dolaşarak, vatandaşlarımıza yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi halk oylaması Türkiye’mizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği, istikrarı, istikbali için gerçekten çok önemlidir. Devletin bekası için, ülkemizin daha hızlı kalkınması için aslında daha fazla demokratikleşen bir ülke için, daha az bürokratik vesayet için, askeri yargının kaldırılması için, birçok şey için evet demek için yüzlerce sebebimiz var. Bu sistemde tek devlet var, tek millet var. Bu sistemde güçlü bir Türkiye var. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye’nin önü açılacak. Her alanda hizmet etkin hale gelecek. Koalisyonlar tarih olacak. Darbeler sona erecek. Yerel hizmetler konusunda da yeni sistem çok etkili olacaktır. Karacabey ve tüm yerel bölgelere hizmet yağacaktır” dedi.
Referandum çalışmaları kapsamında basın ziyaretlerinin ardından Karacabey’de düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı gezen Birkan daha sonra Karacabey’li esnaflarla bir araya geldi. Cumartesi gecesi de Doğla ve Keşlik Mahalleri’ndeki vatandaşlarla buluşan Birkan, yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini anlatarak halkı bilgilendirdi. Birkan, “Karacabey’de ziyaret ettiğimiz vatandaşlarımızla tek tek konuşup ‘Güçlü Türkiye için EVET’ sözü aldık. Gördük ki Karacabey kararını vermiş “EVET” diyor. İlçe halkının ve kırsal kesimin sıcak karşılamaları ve bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.