Yeşertelim bu yurdu!

Beylik Köyü’ndeki ağaç dikme kampanyası görülmeye değerdi:
 
 
Karacabey Beylik Köyü’nde önceki gün düzenlenen ağaç dikme etkinliği bayram havasında geçti. Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi önderliğinde ,“Hedef Daha Yeşil Bursa” isimli ağaç dikme kampanyası ile bin 500 fıstık çamı, akasya ve ıhlamur türü toprakla buluştu.
            Köy girişindeki Arpacık Mevkiinde gerçekleşen görkemli etkinliğe Kaymakam Dursun Balaban, Cumhuriyet Savcısı İsmail Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi yetkilileri, Boyner Grubu Gönülleri, köy muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve Beylik Köyü halkı katıldı.
            Ağaçlandırmanın önemine değinen Kaymakam Dursun Balaban, Türk milletinin geçmişten günümüze bu konuda duyarlı olduğunu kaydetti. Böylesine anlamlı bir kampanyaya öncülük eden Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi yetkililerine teşekkür eden Balaban, ağaç dikme sevgisinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.
            Beylik Köyü Muhtarı Süleyman Ersen ise, ağaç ve ormanlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
            Beylik İlköğretim Okulu öğrencileri Esin Bora ve Pakize Öney’in okudukları şiirler, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Konuşmaların ardından Kaymakam Dursun Balaban, kampanyaya destek veren Boyner Gurubu Gönülleri adına Mine Ozan’a plaket verdi.
            Daha sonra Beylik Köyü ağaçlandırma sahasına katılımcılar fidan dikimini gerçekleştirdi. Bayram havasında geçen etkinlik tam not alırken, başta Muhtar Süleyman Ersen olmak üzere tüm Beylik Köyü halkı alkışı hak etti.
            20 kişilik ekiple Beylik Köyü’ne gelen Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi yetkilileri, Karacabey genelinde Eskikaraağaç, Orhaniye ve Beylik’in ardından Aralık ayı içerisinde Yenisarıbey Köyü’nde de ağaç dikme etkinliği düzenleyecekleri bilgisini verdi.
             Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi yetkilileri, “Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Fidan Dikim Kampanyaları’ ile her yıl duyarsızlık ve ihmal sonucu yanan orman alanlarının yerine yeni yeşil alanlar oluşturuyoruz. Halkın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kampanyalarımızda katılımcılara doğa sevgisini aşılamayı hedefliyoruz.
Bu doğrultuda, Beylik Köyü’nde düzenlediğimiz kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.         
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.