Yenişehir, Oto Test Merkezi için bastırıyor

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE), Oto Test Merkezi’ni Yenişehir’deki mera alanına kurmaktan vazgeçmesi üzerine Karacabey’deki TİGEM arazisi tekrar gündeme geldi. Dün MHP’li Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin Karacabey’deki toplantısına katılan Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel, test merkezinin Yenişehir’deki başka bir alana kurulacağını açıkladı.
Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel, TSE’nin Oto Test Merkezi için Yenişe-hir’deki mera alanından vaz-geçmesinin farklı yansıtıldığını söyledi. Oto Test Merkezi’nin Yenişehir’de bir arazi üzerine kuracağını dile getiren Özel, “Bu konu kamuoyuna farklı yansıtıldı. TSE, Yenişehir’den vazgeçmedi. Arazinin yüzde 60’ı devletin, yüzde 40’ı vatandaşındı. Bu nedenle kamulaştırma fiyatları oldukça yüksekti. Ancak yine Yenişehir’de bulunan ikinci arazinin yalnızca yüzde 10’u vatandaşa ait. Büyük bir ihtimalle Oto Test Merkezi yine Yenişehir’de kurulacak. Aksi bir durum olursa Yenişehir adına kayıp, Karacabey adına büyük şans olur. Ancak nereye kurulursa kurulsun, Bursa adına önemli bir yatırımdır” dedi.
Oto Test Merkezi’nde gözlerin Karacabey’e çevrilmesinin ardından değerlendirmede bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Yenişehir’den vazgeçildiyse, TİGEM arazisine Otomotiv Test Merkezi’nin kurulmasına olumlu bakarız. Tarıma elverişsiz topraklar var. Böyle bir yatırım Karacabey’in prestijini artırır. Yan sektörlerin de ilçeye gelmesine katkı sağlar. İstihdamın artışına katkı koyar. İstanbul-Orhangazi-İzmir Otoban’ı Karacabey’in altından geçiyor. Test Merkezi’nin Bursa’da kalması, Karacabey’e yapılması için çaba sarf etmeye hazırız” dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in konuyu görüşmek üzere dün Ankara’ya gittiği öğrenildi.
TSE’den dün yapılan açıklamada ise “Türk Standartları Enstitüsü’nün ülkemizde otomotiv ana ve yan sanayinin tüm test ve belgelendirme ihtiyaçlarını karşılayacak ve yerli marka geliştirilmesine alt yapı sağlayacak şekilde Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yapılmasını planladığı Otomotiv Test Merkezi, mevcut arazinin imarı ile ilgili sorunlar yaşanması nedeniyle söz konusu yerde yapılamayacaktır. TSE, ülkemiz otomotiv sanayi için büyük önem taşıyan bu projenin hayata geçirilmesi yönündeki kararlılığını sürdürmektedir. Bu çerçevede enstitü değişik arazi alternatifleri üzerinde çalışmaktadır. Otomotiv Test Merkezi kurulmasına uygun bir arazi bulunmasını ve bu arazinin tahsisinin yapılmasını müteakip TSE bu önemli projeyi hayata geçirecektir” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.