‘Yeniköy tatil cenneti olacak!’

Bursa ve ülke turizmine yeni bir tatil beldesi daha kazandırılması adına kolları sıvayan Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi, Bursa’nın Marmara Denizi boyunca uzanan ve en uzun sahillerine sahip Karacabey’e bağlı Yeniköy’de, önemli bir dönüşüme imza atmaya hazırlanıyor.
Türkiye’nin ilk ve tek ayı barınağı, Rehabilitasyon Merkezi, Longoz Ormanları ve dünyanın en büyük Ihlamur Ormanları gibi birbirinden eşsiz değerlere sahip Karacabey’e bağlı Yeniköy sahillerinde, Bursa ve Türkiye’ye yepyeni bir turizm beldesi kazandırılması adına yürütülen düzenleme çalışmaları son sürat devam ediyor.
Bölgeye büyük değer katacak
11 milyon lira tutarındaki ‘Sahil Düzenleme Projesi’ kapsamında, defne ve ıhlamur ormanlarından başlayan yürüyüş güzergahının, deniz sahili boyunca longoz ormanlarına kadar uzandığı ve proje kapsamında rekreasyon ve dinlenme alanları, alışveriş merkezleri, balık lokantaları, kafeler ile deniz keyfinin çıkarılacağı yüzme plajlarının yer aldığı bildirildi.
Turizm hareketliliğinin sağlanması ve mevcut nüfus potansiyelini de büyük oranda harekete geçirmesi beklenen proje kapsamında doğacak altyapı ihtiyacının, yürütülmekte olan ek altyapı çalışmaları ile çözüme kavuşturulacağı bilgisi verildi.
Ayrıca altyapı projesi kapsamında, Kurşunlu Mahallesi’nden Longoz ormanları başlangıcına kadar; atık su, yağmursuyu ve içme suyu şebekeleri çalışmalarının yürütüldüğü bilgisi de verilirken, 30 milyonluk arıtma tesisi ile arıtılan suların, 200 metrelik derin deniz deşarjının da gerçekleştirileceği açıklandı.
Ali Özkan: Karacabey Bursa’nın ve Türkiye’nin yıldızı olacak
Projenin 2017 turizm sezonuna kadar büyük oranda tamamlanmasını hedeflediklerini kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; Karacabey’in yakın bir gelecekte ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve turistik tüm değerleri ile birlikte, ‘Bursa’nın ve Türkiye’nin Yıldızı’ olacağına vurgu yaptı.
Karacabey’in keşfedilmemiş sayısız ekonomik değerlere sahip olduğunu da dile getiren Başkan Ali Özkan, bu değerlerin bir an önce gün yüzüne çıkarılması adına tüm resmi ve özel sektör kurum ve kuruluşları nezdinde başlattıkları önemli diyalogların da olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, ilçeyi güzel günler beklediğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.