Servet Somuncuoğlu’nun anısına…

Ömrünü, Türk tarihinin ilk başından günümüze gelen izlerini ortaya çıkarmaya ve bunları belgelemeye adamış olan Karacabey’li merhum Servet Somuncuoğlu anısına Karacabey Anadolu Lisesi’nin açmış olduğu sergi büyük beğeni topladı.
Karacabey’de dünyaya gelen, ilçenin yetiştirdiği araştırmacı-gazeteci, yazar, fotoğraf sanatçısı, belgesel yapımcısı, gezgin ve TRT prodüktörü olan merhum Servet Somuncuoğlu’nun sergisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Servet Somuncuoğlu’nun kardeşi Zafer Somuncuoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Karacabey Temsilcisi Musa Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde açıldı.
Anadolu Lisesi’nde merhum Servet Somuncuoğlu anısına açılan sergiyi 15 gün süreyle dileyen tüm okulların ve vatandaşların ziyaret edebileceğini duyuran KAL Müdürü İbrahim Çalı, açılış konuşmasında, “Gerçek Türk tarihini ortaya çıkartarak toplumu aydınlatma yolunda mücadeleler veren, Karacabey’de doğan Türk araştırmacı merhum Servet Somuncuoğlu’nun gelecek nesiller tarafından da iyi bilinmesi gerektiği düşüncesiyle sergimizi açmış bulunmaktayız. Sergiyi titiz bir çalışmayla hazırlayan Tarih Öğretmeni Murat Dilber ile Edebiyat Öğretmeni Hakan Cucunel’e göstermiş oldukları özverili emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, bu anlamlı sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
Servet Somuncuoğlu kimdir?
Karacabey’in İsmetpaşa Mahallesi’nde 14 Mayıs 1964 tarihinde dünyaya gelen Servet Somuncuoğlu, 6 Ağustos 2013’te vefat etti. 49 yıllık yaşamında; Arifiye Öğretmen Lisesi’nin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.
TRT’de uzun yıllar prodüktörlük yapan Somuncuoğlu, “Anadolu’yu Vatan Kılanlar”, “Tarihimize Şan Verenler” ve “Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar” isimli senaryolar da yazdı.
Prodüktörlüğün yanı sıra fotoğraf sanatçılığı da yapan Somuncuoğlu; Rusya, Çin, Moğolistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kosova, Macaristan ve Avusturya gibi dünyanın birçok ülkesinde fotoğraflar çekti.
Somuncuoğlu’nun, 4 yılda 150 bin kilometre kat ederek hazırladığı “Karlı Dağlardaki Sır” isimli belgeseli, TÜRKSAV 12. Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.
“Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” kitabıyla 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Sosyal Bilimler Araştırma Ödülü’nü kazanan Somuncuoğlu, “Türk Edebiyatı” ve “Atlas” dergilerinde de yazılar kaleme aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.