Kız Anadolu İmam Hatip açılıyor

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen Adliye Sarayı arkasındaki binanın, Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve 52 kişilik Kız Pansiyonu olarak açıldığını, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında sadece kız öğrencileriyle faaliyetine başlayacağını duyurdu.
Yeni okulla ilgili bilgilendirmede bulunan Dingin, şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu okulun bünyesinde Kız İmam-Hatip Ortaokulu da olacak ve 5. sınıfa öğrenci kayıtları alınacak. Yeterli talep oluşması durumunda sadece 5. Sınıf değil 6-7-8. sınıflara da nakil yoluyla öğrenci alınacak. Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde bulunan Kız İmam-Hatip Ortaokulu kısmına nakil yoluyla öğrencisini aldırmak isteyenlerin Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Ayrıca ilçemiz Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde eğitime devam eden okulun lise kısmındaki kız öğrencilerin tamamı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sistem üzerinden otomatik olarak yeni açılacak olan Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne aktarılacak ve eğitimlerine burada devam edecekler. Lise öğrencilerimizin velileri tarafından nakil işlemi için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek yoktur. Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle sadece erkek öğrencileriyle eğitim-öğretime devam edecektir.
Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi binası yanında inşaatı biten ve bu okulumuza ait 60 kişilik Erkek Pansiyon binası da, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında faaliyetine başlayacaktır.
14 Eylül Ortaokulu Ek Binası’ndaki İmam Hatip Ortaokul öğrencileri, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde olan ortaokul inşaatının tamamlanması sebebiyle yakın zamanda yapımı tamamlanan bu binaya taşınarak, bağımsız bir şekilde Karacabey İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam edeceklerdir.
Açılacak Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne 15 Temmuz’un son şehidi olan Özcan Özsoy ismi verilmiştir.
Şehit Özcan Özsoy kimdir?
15 Temmuz darbe girişimini engellemeye çalıştığı sırada başına isabet eden kurşunla yaralanan 30 yaşındaki Özcan Özsoy, yaklaşık 4 ay Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra 12 Kasım 2016 tarihinde şehit düştü. Evli ve bir çocuk babası olan, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hastanede ziyaret ettiği Özsoy’un naaşı, Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Sarıgöl Mahallesi’nde toprağa verilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.