Yeni yılın ilk oturumu tartışmalı geçti

Karacabey Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını önceki akşam gerçekleştirdi. Gündem dışı gelen maddelerle birlikte 24 konu görüşüldü. Mecliste, Hüsnü Doğruoğlu, Gönül Avil ve Fatma Mendeş imzalı bir önergenin gündeme alınmaması ile Denetleme Komisyonu’na üye seçimi yapılması sırasında tartışma yaşandı.
Gündemin ilk sırasında yer alan “S plaka devirlerinin kapatılması” konusu iptal edilirken, şehir içi minibüslerin fiyat tarifesi 1,5 TL olarak karara bağlandı. Atatürk Kent Meydanı’ndaki kafeteryanın Balkan Göçmenleri Derneği’ne tahsisi ile ilgili konu ise kabul edilmeyerek ihale yapılmasına karar verildi. Emirsultan ve Gazi mahalesinden geçen 236 numaralı sokağa Kemal Çeltik, Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’na Ömer İşcan ismi verilmesi kabul edildi.
Yüzme havuzu kulvar kiralama bedelleri yeniden belirlenirken, Fuat Mert Yaş Sebze ve Meyve Hali’ndeki komisyoncu işyeri kiraları 140 TL olarak kararlaştırıldı. İmar plan değişikliği ise oy çokluğuyla karara bağlandı.
Denetim Komisyonu’na, Nuri Boz 18, Nurgül Özatilla 15, Fatma Menteş 14, Vedat Mert ve Meral Eren 13 oy alarak seçildi.
Belediye Başkan Yardımcısı maaşı bin 100 TL olarak benimsendi.
Belediye Meclisinin önümüzdeki dönemde, her ayın ilk Çarşamba günü saat 20.00’de toplanmasına ve Temmuz ayında tatil edilmesine karar verildi. Diğer konular ise ilgili komisyonlara havale edildi.
Gündemin sonunda Hüsnü Doğruoğlu, Gönül Avil ve Fatma Mendeş imzalı soru önergesi meclise sunuldu. Önergede, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde belediye başkan adayı tanıtım töreni düzenleyen Demokrat Parti’den ücret alınıp, alınmadığı soruldu.
Tartışma yaratan Hüsnü Doğruoğlu, Gönül Avil, Fatma Mendeş imzalı önergede, “Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle siyasi partiler belediye başkan adaylarını tanıtmaya başladı.
2013 Aralık ayında iki siyasi parti, Belediye’ye ait olan Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde aday tanıtımı yaptı.
7 Aralık 2013 tarihinde belediye başkan adayı tanıtımı yapan patiden kiralama ücreti olarak 300 TL. alındı.
24 Aralık 2013 tarihinde belediye başkan adayı tanıtımı yapan partiden ücret alındı mı?
Belediye Meclis Başkanlığı olarak, her iki partinin ücret makbuzları ile Meclis Üyelerine açıklanmasını istiyoruz” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.