Susurluk Şeker Fabrikası yeniden açılıyor

Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, pancar ekicisine müjde verdi:

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın bu yıl yeniden işletmeye açılacağını duyurdu.
Susurluk Şeker Fabrikası’na 300 bin ton kota tahsisi yapıldığını belirten Karahasanoğlu, taahhüt alımlarının geciktiğini de belirterek çiftçinin zor duruma düşürülmemesini istedi.
Ziraat Odası’na yapılan şikâyetlerin ilgililere ulaştırıldığını dile getiren Karahasanoğlu, “Susurluk Şeker Fabrikası, gecikmelerin kota tahsisinden kaynaklandığını bildirdi. Sıkıntılar, Milletvekilimiz Önder Matlı’ya aktarıldıktan sonra 300 bin ton kota tahsisi yapıldı” dedi.
Kotanın Karacabeyli pancar ekicilerinin ihtiyacına yeterli olacağını kaydeden Karahasanoğlu, “Sözleşmede yapılan değişiklikle, pancar bedelleri, teslimattan sonra iki ay içinde, 2013 yılı pancar bedelleri ise 2014 Şubat ayı içinde ödenecek.
Karacabeyde önemli bir alternatif ürün olan şeker pancarındaki olumlu gelişmeler çiftçilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı” diye konuştu.
Karahasanoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın işletmeye açılmasında başta Önder Matlı olmak üzere emeği bulunanlara teşekkür etti ve çiftçilere bereketli bir yıl diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.