Yeni dünyayı gençler kuracak!

19 Mayıs’ın coğrafyamız ve milletimiz için yeniden var olma yürüyüşünün başladığı gün olduğunu belirten Çele, “Amerikan mandasına, Avrupa hayranlığına ve emperyalistlerin boyunduruğuna tabi olmayı değil, zor şartlar altında bile özgürlük için mücadele etmeyi seçen halkımız, gelecek nesillere sadece özgür bir vatan değil aynı zamanda, dara düşüldüğünde tutulacak yolun ne olduğunu işaret eden bir şuur bırakmıştır. Bu vesile ile bizlere sadece bir vatan değil aynı zamanda, zor anlarda sırt sırta vererek nasıl birlik olunacağı, gerektiğinde idealleri için cesurca fedakârlık yapılacağını hayatlarıyla gösteren atalarımızı, dedelerimizi, rahmetle anıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bir millet her zaman gençlerin enerjisi ve büyüklerin tecrübesi ile yol alır. Bizim medeniyetimizde gençler, tarihimizin şekillenmesinde öncü olmuşlar, hayal ve tasavvur dünyalarını diri tutarak zayıf inançlıların hayal bile edemeyeceklerini gerçekleştirmişlerdir. Günümüzde, insanlık gerçekten değerler krizi yaşıyor. İnsanlığı bu krizden çıkaracak olan bizim medeniyetimiz, bizim değerlerimiz, bizim tecrübelerimizdir. Siyasete düşen görev ise, dünyayı insani değerlerle yeniden inşa edecek gençliğin iyi yetişmesini, iyi eğitim almasını, iyi işlerde çalışmasını sağlayacak zeminler oluşturmak, onları siyasi ve sosyal süreçlere dâhil etmek ve onları yüreklendirmektir.

Medeniyet siyasetinin öncüsü HAS Parti olarak, gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için çalışıyoruz. Fikri, irfanı, vicdanı hür gençler yetişsin istiyoruz.

Gençler iyi eğitim alsın istiyoruz. Gençlerin sapasağlam dostları ve arkadaşları olsun istiyoruz. Gençler anadillerinin dışında birkaç dil daha öğrensin istiyoruz. Gençler dünyayı tanısın, tüm insanlara mesajlarını ulaştırabilsin istiyoruz. Hiçbir genç eşsiz, işsiz, evsiz kalmasın istiyoruz.

Gençlerimiz medeniyet değerlerimizle ve inançlarımızla yoğrulsun istiyoruz. Gençlerimiz sanata, estetiğe, kültüre, edebiyata, kitaba yakın, yatkın olsun istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.