Eğitim sendikalarına “HAS” ziyaret!

Has Parti Halkla İlişkiler Başkanı Ferhat Memiş, Teşkilat Başkanı Ünal Kuvan, Eğitim Başkanı Ahmet Albay ve Siyasi İşler ve İnsan Hakları Başkanı Erol Çele’nin katıldığı ziyarette yeni Anayasa masaya yatırıldı.

HAS Parti Halkla İlişkiler Başkanı Ferhat Memiş, “Yeni Anayasa'nın TBMM eksenli olacağı anlaşılmaktadır. Ancak Has Parti'nin başından beri bu konuda düşüncesi nettir ve yeni Anayasa'nın halk tarafından seçilmiş Anayasa Meclisi tarafından yapılması gerektiği fikrini birçok platformda savunmuştur” dedi.

Bu yolla halkın doğrudan katılacağı bir Anayasa yapım sürecinin daha doğru ve demokratik olacağı fikrini ısrarla gündeme getirdiklerini dile getiren Memiş, “Bireyin özgürlüğünü korumak için de sivilleşmek ve demokratikleşmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sivil toplumun iktidar alanı oluşturulmalı ve bu da sivil toplum örgütleri tarafından kullanılmalıdır” diye konuştu.

Bursa ve Türkiye genelinde başlattıkları anket çalışması formları hakkında da bilgiler veren Memiş, sendikaların Anayasa çalışmalarının katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Altuğ Meşe ve Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Zakir Üngör ise, Toplu sözleşme, Anayasa ve Eğitim Mevzuatlarının Türkiye'nin en önemli sorunları arasında olduğunu belirtti.

Yeni anayasa için parlamentonun hiçbir mazereti olmadığını dile getiren sendika yetkilileri, insan onurunun merkeze alındığı, insanı yücelten anayasaya, ötekileştirmeyen devlet tanımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ziyaret sonunda Has Parti yöneticileri, sendika yetkililerine, partilerinin anayasa çalışmalarının yer aldığı bir kitapçık takdim etti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.