Yeni Cazibe Merkezi çalışmalarında tam gaz

‘Modern kent’ hedefi doğrultusunda, ilçenin her noktasında dönüşüm faaliyetlerine hız verdiklerini belirten Karacabey Belediyesi, yepyeni cazibe merkezleri kazandırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini duyurdu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye tarafından başlatılan modernleşme çalışmaları kapsamında, eski Devlet Hastanesi karşısında bulunan eski Cezaevi’nin yıkılarak; içerisinde sosyal donatı alanları, çocuk oyun parkları ve açık otoparkın yer alacağı yeni ‘Cazibe Merkezi’ ile ilgili çalışmalarda gelinen son durumu yerinde denetledi.
Karacabey Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Aybars Tunalı’nın da yer aldığı incelemeler çerçevesinde Başkan Özkan, İstanbul-İzmir otoyol projesiyle birlikte oldukça stratejik bir konumda yer alan Karacabey’in, kent girişinde yer alan Canbalı Mahallesi’ni de ziyaret ederek, bölgede yürütülen çalışmaları yerinde gözlemledi.
Kente yeni yaşam alanları kazandırılıyor
Modern belediyecilik anlayışları gereği, tüm kent genelinde ‘Yeni Cazibe Merkezleri’ oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, eski Cezaevi’nin bulunduğu noktada, kente adeta nefes aldıracak rekreasyon alanları, çocuk oyun parkları ve açık otopark alanının yer alacağını vurgularken, bölgedeki dönüşüm çalışmalarının Karacabey’e ayrı bir değer katacağını söyledi.
Estetik görünüm ve işlevsellik bir arada
Başkan Ali Özkan, ilçe girişinde yer alan kaldırım alanı dâhil yaklaşık 7250 m2’lik alanda yapılacak peyzaj tasarımı çerçevesinde, cami mimari tasarımı ve Osmanlı taş kahvesi tasarımı ile Karacabey’in girişine yakışan estetik bir algı oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Eski Cezaevi alanında, 884 m2lik alanda mevcut ağaçlar korunarak tasarlanmış olan park ile bölgeye toplam 285 m2 çocuk oyun alanı ve fitness alanı kazandırıldı. Bununla birlikte, parkın içerisine kurulacak olan kafeterya aile çay bahçesi ile bölgede yaşayan halkımızın hizmetinde yeni bir sosyal alan da kazandırılacaktır” dedi.
Daha fazla kişiye kullanım imkânı
Başkan Ali Özkan son olarak; “Şehit Pilot Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Parkı peyzaj revize tasarımı projesi kapsamında, park alanı ücretsiz taşınan toprakla doldurularak asfalt seviyesine yükseltilmiş ve geçiş sırasında kot farkı nedeni ile neredeyse fark edilemeyen park, hem 550 m2 genişletilmiş, hem de ilçe girişine görsel bir değer kazandırılmıştır. 2300 m2 taş alana sahip eski park sert zemin alanı 1084 m2 ye indirilerek, parka yaklaşık 1200m2 doğal kullanım alanı kazandırılmıştır. Bununla birlikte, 217 m2 olan oyun grubu alanı da EPDM kauçuk zeminli 475 m2 çocuk oyun alanı ve 54 m2 spor aletleri alanına yükseltilerek, spor ve oyun alanı olarak daha fazla kişiye hizmet sunması sağlandı. Bunlara ek olarak, Hayırsever İş Adamı Mücahit Çavdarlı tarafından, Canbalı Mahallesi girişine kazandırılacak olan cami ile ilgili çalışmalar da kısa süre içinde başlayacak” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.