Karacabeyliler sağlıklı yaşayacak

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Karacabey Devlet Hastanesi eski binasının yerine yapılacak Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin temelinin, yıkımın ardından hemen atılacağını açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde yıkımına başlanan Karacabey Devlet Hastanesi eski binasına gelerek, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve Karacabey Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Mehmet Petek ile birlikte çalışmaları inceleyen Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yapılacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi hakkında bilgi verdi.
Özcan Akan, yıkım işlemlerinin ardından hemen Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin temelinin atılacağını söyledi. Bu merkezlerin Sağlık Bakanlığı tarafından stratejik hamle olarak görüldüğünü belirten Akan, Karacabey’e yapılacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin de sıfırdan yapılacak olmasıyla Bursa’da bir ilk olacağını ifade etti.
Daha önce Bursa’da yapılan toplam 4 merkezin mevcut binaların güçlendirme yapılarak hizmete girdiğini söyleyen Dr. Akan, “Bu anlamda Karacabey’deki merkezimiz, binası sıfırdan yapılan ilk Sağlıklı Yaşam Merkezi olacak. Karacabey’in artan nüfusunu da göz önüne aldığımızda bunun Karacabey için önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Koruyucu sağlık hizmetleri altında Karacabeyli vatandaşlara hizmet verecek olan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde, obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme birimi, tütünle mücadele ve sigara bıraktırma polikliniği, gebe bilgilendirme sınıfı, annelik okulu, kadın sağlığı bölümleri, ergenlik problemleri çözümü ve takibi, internet bağımlılığıyla mücadele, diyabetik hasta birimi, kanser tarama gibi çeşitli sağlık hizmetleri veren birimler olacak” dedi.
Karacabey’in ardından Mustafakemalpaşa, İnegöl, Gemlik, Orhangazi, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Orhaneli ve Gürsu’ya da Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edeceklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursalıların sağlıklı yaşaması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.