Yeni bölümün ilk öğrencileri ek kontenjandan!

ÖSYM’nin bu yıl ek kontenjanla üniversitelere öğrenci yerleştirme döneminde adayları yeni bir program bekliyor. Uludağ Üniversitesi, Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nun “Yem Teknolojisi ve Hayvan Besleme” programının 2012-2013 eğitim öğretim yılında ek kontenjanla 30 öğrenci alarak açılması YÖK tarafından onaylandı.

Bu yıl Türkiye genelinde sadece Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu’nda bulunan 2 yıllık “Yem Teknolojisi ve Hayvan Besleme” programı ile verimli bir hayvansal üretim için kaliteli yem temini ve üretimi, yem üretim makinelerinin kullanımı, hammadde kalitesinin denetlenmesi, küçük ve büyük ölçekli çiftliklerde hayvanların beslenmesi konularında uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Karacabey Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2 yıllık eğitimleri sırasında bir yandan işin teorisini öğrenirken diğer yandan da Sütaş’ın entegre tesislerinde uygulamalı eğitim görüyorlar. “Yem Teknolojisi ve Hayvan Besleme” programı öğrencilerinin de Uludağ Üniversitesi ile Sütaş’ın 1996 yılından bu yana yürütmekte olduğu eğitimde işbirliği protokolü kapsamında uygulamalı dersleri için Sütaş’ın yem fabrikaları, eğitim ve uygulama çiftliklerinden yararlanabilmesi mümkün olacak.

Sütaş’tan burs

“Yem Teknolojisi ve Hayvan Besleme” programına en yüksek puanla giren 3 öğrenci, “Sütaş Mesleki Eğitim Bursu ” ve “Sütaş Eğitimde Başarı Desteği Programı”ndan da yararlanabilecek.

SÜTAŞ Mesleki Eğitim Bursu, “Süt ve Besi Hayvancılığı”, “Süt ve Ürünleri Teknolojisi”, “Laborant ve Veteriner Sağlık” programlarına ve şimdi de “Yem Teknolojisi ve Hayvan Besleme” programına en yüksek puanla giren 3’er öğrencinin iki yıllık eğitim, barınma, yemek giderlerini ve harçlık ihtiyaçlarını kapsıyor.

Ayrıca; SÜTAŞ Eğitimde Başarı Desteği ile başarılı öğrencilere 4 farklı alanda katkı sağlayarak başarıların devamlılığını sağlamayı hedefliyor:

* Her bölümün 1. sınıfını en yüksek başarı puanıyla tamamlayan ilk 5 öğrenci, 2. sınıfa geçtiklerinde yabancı dil bursu almaya hak kazanıyor.

* Her bölümün 1. sınıfını en yüksek başarı puanıyla tamamlayan ilk 5 öğrenci ayrıca Sütaş’ta iki ay süresince ücretli staj yapma imkânına sahip oluyor.

* Her bölümün en başarılı ilk 5 mezunu “Sütaş Genç Sütçüler Programı”na alınarak, yabancı dil eğitimleri bir yıl daha sürdürülüyor. Bir yıldan sonra, iş performansı ve yabancı dil düzeyine göre değerlendirilerek, her bölümden 2 öğrenciye yurtdışında üç ay süresince mesleki gelişim programına katılma ve staj yapma hakkı tanınıyor.

* Ayrıca kendi çiftliklerini kurmak isteyen tüm Süt Hayvancılığı bölümü mezunlarına, Sütaş’ın “Sözleşmeli Üreticilik Projesi” kapsamında öncelik verilerek fizibilite, projelendirme ve kredilendirme gibi konularda destek sağlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.