Yeni anayasa herkesi kucaklamalı!

HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı:

Karacabey’den bin 117, Bursa genelinde ise 18 bin 982 kişinin ankete katıldığını kaydeden Yozgat, 06 Şubat 2012 tarihinden itibaren başlayan ankete katılan vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

            İlçedeki anket sonuçlarını masaya yatıran Yozgat, “Katılımcılara; Yeni anayasa çalışmalarını takip ediyor musunuz? Türkiye’nin sil baştan bir anayasaya ihtiyacı var mıdır? Anayasa kökten değişmeli mi? Şu an ki meclisin tüm toplumu kapsayacak geniş mutabakatlı bir Anayasa yapabilir mi?” şeklinde sorular ilettiklerini ve sonuçların aşağıdaki tabloda yer aldığını bildirdi.

Halk idamı geri istiyor!

Bursa genelinde çıkan anket sonuçları kapsamında halkın isteklerini de sıralayan HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, “Ankete katılan vatandaşlarımızın en önemli isteği idamın geri getirilmesidir. Bunun en büyük nedeni ise son yıllarda artan terör olaylarıdır. Diğer taraftan vatandaşlar, toplumun her kesimini kapsayacak adil bir anayasa, vergi adaletsizliğini giderecek bir reform, eğitim sisteminin kökten değişmesi, Asgari ücretin iyileştirilmesi ve asgari ücretten verginin kaldırılması talep ediyor.

Halkımız, Anayasanın değiştirilemez maddelerinin olması gerektiğine dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra eğitim ve sağlık alanlarında reformlar yapılması, ÖTV ve benzeri vergilerin kaldırılması, Askeri yönetimin Milli Savunma Bakanlığına bağlanmasını istiyor.

Sürekli konuşulan ancak sözde kalan dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda halkımızın kararlı olduğunu görüyoruz. Yani vatandaşlarımız dokunulmazlıkların kaldırılmasını özellikle istiyor. Din ve vicdan hürriyetine daha fazla önem verilmesini isteyen halkımız, başörtüsü sorununun çözümü, sınavsız üniversiteye giriş, eğitimin ücretsiz olması, dershanelerin kaldırılması, kadın haklarına daha çok önem verilmesi, kadına şiddetin önlenmesi, düşünce özgürlüğünün serbestleşmesi, faizin sistemden çıkarılması ve herkesi kucaklayan ve ihtiyaçlarına yanıt verebilen bir anayasanın yapılması gerektiği üzerinde duruyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.