Türkçemiz su gibi akan pınar gibidir!

Yazar Necla Çandağ’ın Taşlık’lı öğrencilerle yaptığı söyleyişi görülmeye değerdi:

“Kütüphaneler Haftası” nedeniyle geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe katılan ünlü Çocuk Yazarı Necla Çandağ, Taşlık İlköğretim Okulu'ndaki konukseverliğe hayran kaldığını söyledi.

Kitap Şenliğine Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra okul müdürleri, idareciler, köy muhtarları, eğitimciler ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Türkçe Öğretmeni Hatice Karaca'nın sunumu ile başlayan etkinlik tam not aldı. Kitap okumanın önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “En güzel alışkanlık kitap okumaktır. Her kitap, okuyucusuna yeni bilgiler yükler. Geniş ufuklar açar. Önemli olan kitapla arkadaş olmaktır.

Kitap okuma alışkanlığımız günde 3 saniye!

Unutmayalım ki çocuklarımız ne söylediğimize değil, ne yaptığımıza bakar. Bu nedenle onlara örnek olacağımız en güzel davranış kitap okumaktır. Kitap okuma alışkanlığı Japonya’da günde 2 saat, Almanya’da 1,5 saat, bu oran ülkemizde yalnızca 3 saniyedir. Bu konuda diğer ülkelere göre geride olmamak zorundayız. Kitap okumayı ve okutma alışkanlığını yaşam biçimine dönüştürmeliyiz” dedi.

Taşlık İlköğretim’deki etkinliğin gerçekleşmesine öncülük eden okul yöneticilerini, öğretmenleri ve öğrencileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin,“Sizlerin yaratıcı çalışma azminizi görünce mutlu oluyorum. Öğrencilerimizin, bu güzel olanakları iyi değerlendirmeleri ve öğretmenlerimizin de bu güzel etkinliğe öncülük etmeleri sevindiricidir” ifadelerine yer verdi.

Türkçe Öğretmeni Hatice Karaca’nın önderliğinde hazırlanarak sahneye konulan kukla gösterimi ile başlayan etkinlikte öğrenciler, kitap okumanın önemine vurgu yaptı. Kukla gösterisinden sonra konuyla ilgili piyes, şiir ve sunumlarla takdir toplayan öğrencilerin performansları dikkat çekti.

Çandağ ile güzel söyleşi

Etkinliğin son bölümünde ünlü Çocuk Yazarı Necla Çandağ’ın katılımcılarla yaptığı kitap, dil ve okuma içerikli söyleyişi yer aldı.

Taşlık İlköğretim Okulu'na hayran kaldığını sık sık yineleyen 11 çocuk kitabı Yazarı Çandağ, “Öğrencilerimizde çok güzel bir ışık gördüm. Taşlık İlköğretim’de olmaktan çok mutluyum. Buradaki herkesin güler yüzleri heyecanımı arttırdı. Okul bahçesinin temizliğinden binanın ve sınıfların güzelliğine kadar her şey çok güzel” dedi.

Türkçe’nin çok akıcı ve duru bir dil olduğuna dikkat çeken Çandağ, “Dilimiz, su gibi akan pınar gibidir. Yazıldığı gibidir. Duygularımızı anlattığımız gibidir. Türkçemizin zenginliği, güzelliği eşsizdir. Dünya dillerinden çok daha kolay ve daha güzeldir” diye konuştu.

Okumaya daha çok önem vermek gerektiğini dile getiren Çandağ, “Kitap okumak, görev sayılmalıdır. Kitaplar, boş vakitlerin değerlendirildiği ya da uyumak için kullanılan araç olarak görülmemelidir. Kitap, tüketim aracı değildir. Okuma oranının yükselmesi, çağdaşlaşmanın göstergesidir. Bu nedenle kitaplara ve kütüphanelerimize gereken önemi vermek zorundayız. Ne kadar çok okursak, o kadar güzel konuşuruz” dedi.

Soru-cevap şeklinde süren söyleşide; yaşamından kesitler anlattı, neden yazarlığı seçtiğini ve kitaplarını nasıl kaleme aldığını dile getiren Çandağ, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Çandağ, Taşlık’lı öğrencilerle unutulmaz bir söyleşi yaparken, büyük keyif aldığını söyledi.

“Kitap Şenliği” programının ardından, öğrencilerin “Kütüphane ve Kitap Sevgisi”ni konu alan sergiyi gezen konuklar adeta büyülendi.

Sergide öğrencilerin birbirinden güzel eserlerini yakından inceleyen Çandağ, hayranlığını dile getirdi. Etkinlik sonunda genç okurların kitaplarını imzalayan Çandağ, öğrencilere yazarlık sırlarını anlattı.

Ses getiren bir çalışmaya daha imza atan Taşlık İlköğretim Okulu'nun giderek yükselen başarı grafiği, dün gerçekleşen Kitap Şenliği’nde bir kez daha alkış topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.