Yasağı kimsenin iplediği yok!

*Bu yıl Şehit Bahadır’dan koparılan binaya zorla kondurulan İmam Okulunun açılmasıyla 191. Sokaktaki trafik sıkıntısı daha da arttı. Karacabey Ortaokul yolu üzerinden değil de, özellikle salı günleri trafiğin arap saçına döndüğü 191. Sokak tarafından üç yıl önce yeni bir kapı açılmasıyla başlayan sıkıntıya bir türlü çözüm bulunamadı.
*Okulun önündeki ana kapılar nedense öğrencilerin kullanımına kapatıldı ve 191. Sokak tarafından yeni bir kapı açıldı. Sokağa ise sözde trafiğe “Tek yön” kuralı getirildi. Ancak, pazarcılar tek yön kuralını sürekli delerek burayı çift yönlü gibi kullanmaya devam etti. Trafik kuralları üç yıldır polisin gözleri önünde paspas yapıldı. Yasak tabelasını yok sayan pazarcılar sokağa tersten girerek park yapmaya devam ediyor. Bu alışkanlığından da vazgeçecek gibi görünmüyor.
*Özellikle salı günleri cehenneme dönüşen sokakta öncelikle polisin kurallara uyması gerektiği dile getirildi. Polisin, geçtiğimiz Salı günü Okulun çıkış kapısı önünde uyarıldığı halde on dakikaya yakın durarak yolu tamamen kapatması, sıkıntının daha da artmasına neden olduğu dile getirildi.
*Meltem’in trafik keşmekeşliğini fotoğraflarla somutlaştırarak defalarca gündeme getirdiği rezalet tiyatroya dönüştü. En fazla zarar gören öğrenciyi kimsenin düşünmediği anlaşılıyor.
*Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye’nin bu konuya duyarsız kalması kafalarda soru işareti yaratıyor.

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu bünyesinde bu yıl millete rağmen zorla kondurulan İmam Okulunun açılmasıyla daha da yoğunlaşan trafik canavarına bir türlü çözüm getirilemiyor.
Üç yıl önce alınan yanlış karardan dönülmediği için trafik rezaletinden en fazla öğrenciler etkileniyor.
Karacabey Ortaokul yolu üzerinde açılacak kapının uygun olmasına karşın, salı günleri arap saçına dönen 191. Sokak tarafının tercih edilmesi endişeyle karşılanırken, sıkıntı bu yıl İmam Okulunun gelmesiyle daha da büyüdü.
Okulun önündeki kapıların öğrenciye kullandırılmamasının ve 191. Sokak tarafında araştırma yapılmadan yeni bir kapı açılmasının ilginçliği gizemini koruyor. Üç yıl önce trafiğe sözde “Tek yön” kuralı getirilmesinin hiç bir işe yaramadığı ne yazık ki hala anlaşılamadı. Pazarcılar tek yönlü sokağı, çift yönlü gibi kullanarak polisin gözleri önünde, trafik kurallarını paspas yapıyor. Yasak tabelasını yok sayan pazarcılar, polislerin uzaklaşmasıyla birlikte sokağa tersten girerek dilediği gibi park yapmayı sürdürüyor. Zaman zaman, yasak çiğneme uygulamasını ceza yemeyi göze alarak gerçekleştiriyor. Bu alışkanlığından ise vazgeçecek gibi görünmüyor.
Kararlı uygulamalarıyla trafik kurallarına meydan okuyan yasak delicilere karşı çaresiz kalan Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye eleştiri konusu oldu. Eleştirilerden AKP de nasibini aldı.
Meltem’in defalarca gündeme getirdiği trafik keşmekeşliğinden en fazla öğrencilerin etkilendiği görülüyor ve bu durumun velileri çok üzdüğü belirtiliyor.
Salı günleri cehenneme dönüşen sokakta polisin öncelikle kurallara uyması gerektiği dile getirildi. Geçtiğimiz Salı günü Okulun çıkış kapısı önünde polis otosunun on dakikaya yakın keyfi duraklama yapması yolun tamamen kapanmasına neden oldu. Polisin uyarılmasına karşın bu tutumunu sürdürmesi eleştirileri de beraberinde getirdi.
“Park yapılmaz” ve “Tek yön” tabelalarına uymayan sürücüler yüzünden zor günler yaşadıklarını ifade eden sokak sakinleri, “Öğrencilerimizin en fazla zarar gördüğü gerçeğini kimse görmüyor. Rezaleti 50’ye yakın imzalı dilekçeyle yetkili yerlere ulaştırdık. Gel gör ki, bu güne kadar ses çıkmadı. Üzüntü verici sorun çözümlenmediği gibi daha da büyüdü. Pazar alışverişine ve çocuğunu okuldan almaya gelenler sürekli bu sokağı kullanıyor. Yasak olmasına karşın kaldırımlara iki taraflı gelişi güzel park eden araçlar yüzünden trafik iyice kitleniyor. Öğrenciler trafik sıkışıklığı nedeniyle ne yapacağını şaşırıyor. Kaldırımlar işgal edilince öğrenciler, zorunlu olarak araç yolundan yürümek durumunda kalıyor. Çocuklarımız bu kadar değersiz mi görülüyor? Sözde sokağa tek yön uygulaması getirildi. Üç yıldır amaca ulaşılamamış olmasını anlamış değiliz? Polis yada zabıta ne iş yapar anlamış değiliz. Ters yönden gelen araçların yarattığı yoğunluk nedeniyle çocuklarımızı okula gönderken tedirgin oluyoruz. İnanın korkumuzu önleyemiyoruz. Salı günü bu sokakta yangın çıksa, ya da biri hastalansa vay halimize! İtfaiye ve ambulans kesinlikle sokağa giremez.
Okullar bölgesinde tam anlamıyla curcuna yaşanıyor. Risk altındaki çocuklarımız neden yetkililerin umurunda değil? Polis okulların kapanış saatine kadar neden beklemiyor da, yasak delicilere ortam hazırlıyor? Böylesine keşmekeş bir trafik düzeniyle nereye kadar gideceğiz?” diye serzenişte bulundu.
Gazi Mahallesi’ndeki okulların etrafını kuşatan “Trafik canavarı”na üç yıldır çözüm bulunamaması ilginç karşılanırken, eleştiri okları AKP’ye çevrildi.
Vatandaşlar, “AKP bu cehennem günlerinin neresinde? Hazırlayıcısı değilse ne iş yapıyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.