‘Yardım Kumbarası’ hızla doluyor’

‘Modern ve müreffeh kent’ hedefi doğrultusunda, birbiri ardına yenilikçi çalışmalara imza attıklarını belirten Karacabey Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha devreye aldı.
Karacabey Belediyesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Yardım Kumbarası’ uygulaması kapsamında, şehrin dört bir yanına yardım kumbaraları konuşlandırılırken, şu anda, ilçede 15 farklı noktaya konulan kumbaralarda, kullanılmayan giysilerin toplanarak, dar gelirli vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.
Hayata geçirilen uygulama doğrultusunda vatandaşlardan; ayakkabı, çanta, atkı-bere, mont, pantolon gibi günlük hayatta kullanılabilecek olan eşyaları bu kutulara atması istenirken, kullanılamayacak durumda olan giysilerin de tekstil sanayisinde kullanılmak üzere geri dönüşüme kazandırılacağı kaydedildi.
Hem çevre hem de insan için yola çıktık
Birkaç gün olmasına karşın kumbaralara eşyaların bırakılmaya başlandığının altını çizen Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, “Burada hem çevre, hem de insan için yola çıktık. Kullanılmayan eşyalara ikinci bir şans veriyoruz ve bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ayrıca kullanılamayacak durumda olan giysileri de bu kumbaralar vasıtasıyla ayırt edip, tekstil sanayiinde kullanılmak üzere geri dönüşüme kazandırıyoruz. Vatandaşlarımızın da bugüne dek uygulamaya gösterdikleri ilgi bizleri fazlasıyla mutlu etti. Umuyorum ki ilerleyen süreçte yardım kumbaralarımız, çok daha geniş katılımlı şekilde ihtiyaç sahipleri için dolmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.